BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3654 % 0,07
EUR/TRY 35,0155 % -0,01
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3654
% 0,07
34,9980
% -0,06
1,0790
% 0,01
47,65
-0,28
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

BIST/Karadağ: Önemli kuruluşlarda bayrak değişimleri olabilir

BIST'in yeni yönetim kurulu başkanı Himmet Karadağ, borsadaki görev değişimleri ile ilgili konuştu

BIST/Karadağ: Önemli kuruluşlarda bayrak değişimleri olabilir
AA 19 04 2016, 11:31

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, kendilerinden önceki dönemde Borsa İstanbul'un belli stratejik ortaklık projelerinde ciddi aşama kaydettiğini belirterek, "Stratejik kararları, alınmış kararları, yönetimde süreklilik gereği devam ettireceğiz” dedi.

Nisan ayı başında Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Karadağ, AA muhabirinin sorularını cevapladı. Önceki dönemde başlatılan ve süregelen projeleri devam ettirme kararlığında olduklarını kaydeden Karadağ, Borsa İstanbul’un belli stratejik ortaklık projelerinde ciddi aşama kaydettiğini anlattı. Karadağ, “NASDAQ projesinin birinci fazının kabulü gerçekleşti. Pay piyasasında şu anda NASDAQ altyapısını kullanıyoruz. BISTECH olarak onu dönüştürdük. Orada yazılımın yerlileştirilmesini de sağlıyoruz. Stratejik kararları, alınmış kararları, yönetimde devamlılık gereği devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu.

Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile stratejik ortaklık kurulduğunu hatırlatan Karadağ, şunları söyledi: “Bu Borsa İstanbul’un platform anlamında uluslararası bilinirliğini, gücünü de artırıyor. Herhangi bir nitelikli ürün geliştirdiğimde, bir tarafımızda EBRD, bir tarafımızda NASDAQ olacak, belki roadshow’lara birlikte çıkacağız. Ürün çeşitliğini artırma konusunda yatırımcılarımıza maksimum oranda, proaktif bir yaklaşımla hizmet vereceğiz. Borsanın avantajlarını, sermaye piyasasıyla finansmanın esnekliğini, faydalarını, katkısını anlatacağız. Kazancı küçük yatırımcılarla paylaşmanın getirilerini, tüm avantajları ekibimizle birlikte yatırımcılara sunacağız.”

"BORSAMIZI ÇOK DAHA İLERİ AŞAMALARA TAŞIYACAĞIZ"

Borsa İstanbul’daki yönetim değişikliğine de değinen Karadağ, bu derece önemli kuruluşlarda değişen hedefler ve beklentiler doğrultusunda bayrak değişimleri olabileceğini söyledi. Karadağ, “Yeni yönetim olarak çok uyumlu, alanlarında çok tecrübeli isimlerden oluşuyoruz. Birikimlerimizi Borsa İstanbul’da sermaye piyasaları açısından katma değere dönüştürmeye çalışacağız. Allah’ın izniyle uyumlu bir şekilde çalışarak borsamızı şu an bulunduğu seviyeden çok daha ileri aşamalara taşımaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Himmet Karadağ, Borsa İstanbul'un 1 Nisan'da gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulunda yönetim kurulu başkanlığına getirilmişti. Genel Kurul toplantısında Hazine Müsteşarlığının önerdiği yeni yönetim kurulu üyelerinin oylaması yapılmış ve oylama sonucunda Borsa İstanbul’un yeni yönetim kuruluna Himmet Karadağ, Osman Saraç, Seyit Ahmet Işkın, Melikşah Utku, Bilal Topçu, Erişah Arıcan, Nicola Beattie, İlhami Koç, Işınsu Kestelli ve Murat Tacir seçilirken, aynı zamanda Osman Saraç Genel Müdür olmuştu.

 

Yukarı

Business HT×