BIST 100 9.074,38 % -0,06
USD/TRY 32,3818 % 0,12
EUR/TRY 34,9816 % -0,10
Piyasalar
9.065,15
% -0,16
32,3739
% 0,09
34,9768
% -0,12
1,0777
% -0,10
47,77
0,12
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Fed/Kashkari: ABD ekonomisi bilinmeyen sularda

Kashkari, şimdiki ekonomik ortamın hala bir ölçüde bilinmeyen sularda olduğunu ve olası bir krizde, yetkililerin kayıpları kreditörlere değil vergi mükelleflerine dayatacağından endişe ettiğini söyledi

Fed/Kashkari: ABD ekonomisi bilinmeyen sularda
18 04 2016, 21:04

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, şimdiki ekonomik ortam ile hala bir ölçüde bilinmeyen sularda olduklarını söyledi ve ileride olası bir krizde, yetkililerin kayıpları kreditörlere değil vergi mükelleflerine dayatacağından endişe ettiğini belirtti.

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, ABD'nin en büyük bankalarının sermaye gereksinimlerini yükseltmenin, ''batmak için çok büyük" sorununu işaret edebilecek en açık yol olduğunu söyledi ve "basit çözümlerin, komplike olanlardan daha etkili olduğuna dair güçlü bir argüman var. Adi hisse senetlerinin varlıklara yükseltilmeye odaklanılmasında fayda görüyorum." diye konuştu.

Kashkari, "Son dönemdeki birçok çaba doğru yönde giderken, bu önlemlerin yeterince ilerleyeceği konusunda emin değilim" dedi ve yetkililerin en sonunda kayıpları kreditörlere değil vergi mükelleflerine dayatacağından endişe ettiğini belirtti.

Daha önce ABD'nin en büyük bankalarının bölünmesi gerektiğini söyleyen Kashkari, "Daha çok sermaye, bugün tahmin edemeyeceğimiz faaliyetlerden bile kayıpları absorbe edecek. Bu doğrudan bir önlem değil ancak riskin bankadan bankaya derinleşmesini engellemeliyiz." dedi.

Uzmanlar ayrıca elden "bankaları bölme planı" kararının uygulanmasının ne kadar kolay olduğuna dair kuşkularını ifade etti; hükümet analistlerinin "trilyon dolarlık bankanın" nasıl bölüneceğine dair gelişigüzel karar verme görüntüsü ben dahil birçok insana endişe veriyor." dedi.

ABD'nin en büyük bankalarının hala batmak için çok büyük olduğunu ve bu problemi düzeltmede son dönemlerdeki çabanın nihayetinde işe yarayacağına dair şüpheleri olduğunu söyledi. Dodd-Frank'in büyük bankaların küçük bankalar üzerindeki avantajlarını artırıyor olabileceğini ifade etti.

Fed Başkanı Janet Yellen'in, gerçek bir yaratıcılık getirdiğini ve para politikası yaklaşımı hakkında açık fikirli olduğunu belirten Kashkari ve Janet Yellen'ın politikalarında açık fikirli anlayışa sahip olduğunu ve Fed'in daha fazla şeffaf olması için çabaladığını belirten Kashkari, Fed'in dünyadaki ekonomik gelişmeleri etkilediğinin farkında olduğunu ifade etti.

Yukarı

Business HT×