BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5355 % 0,02
EUR/TRY 34,7190 % 0,09
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5355
% 0,02
34,7190
% 0,09
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.391,93
% 0,54
87,36
% 0,29
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Fed/Evans: Yavaş faiz artırımı mantıklı

Fed Evans, Washington'da yaptığı konuşmada, yavaş faiz artırımının birkaç sebepten ötürü mantıklı olduğunu söyledi

Fed/Evans: Yavaş faiz artırımı mantıklı
BLOOMBERGHT 15 04 2016, 23:38

Chicago Fed Başkanı Charles L. Evans, Washington'da yaptığı konuşmada, yavaş faiz artırımının birkaç sebepten ötürü mantıklı olduğunu söyledi. Hızlı sıkılaştırmanın iyimser tahminleri engelleyebileceğini söyleyen Evans, faiz artırımının ne zaman olacağının önemli olmadığını ifade etti. Evans, mevcut riskler dolayısıyla faiz artırımında 'bekle ve gör' yaklaşımının uygun olacağını ve faiz artırımında erken davranmanın Fed'in politikasını terse çevirebileceği yorumunda bulunda.

Chicago Fed Başkanı Evans, negatif faiz uygulayan Japonya ve Avrupa Birliği'ndeki politikanın Fed içi 'ayıltıcı' bir politika olduğunu ve aynı sonuçları yaşamamamak için elinden gelen her şeyi yapması gerektiğini söyledi ve gerekirse Fed'in daha çok faiz artırımı yapabileceğini ifade etti.

Uluslararası sektörün büyümeyi yavaşlattığını söyleyen Chicago Fed Başkanı, bu yıl için sadece 'ılımlı' faiz artırımları beklediğini belirtti. Çekirdek enflasyon konusunda ise, son gelen verilerin iyi olduğunu ancak bu verinin geçici olabileceğini söyleyen Evans, enflasyonun yüzde 2 seviyesine gelmesi ve kalıcı olması için daha fazla güvene ihtiyaç duyulduğunu söyleyedi ve Fed'in faiz kararında enflasyonun büyük önem taşıdığını belirtti. Ayrıca Fed'in yüzde 2 olan enflasyon hedefi için ise 'iyi bir hedef' dedi.

İşsizlik oranının bu yıl yüzde 4.75'e inmesi gerektiğini söyledi. ABD ekonomisinin temel göstergelerinin gerçekten sağlam olduğunu ve kademeli normalleşmeyle birlikte istikrarlı olduğunu vurgulayan Evans, ekonomik görünümde zayıf noktaların mevcut olduğuna dikkat çekti.

Karşı yönlü rüzgarların kaybolmasının daha fazla süre alacağını belirtti ve demografik verilerin aleyhlerine olduğunu söyledi. Evans, Çin'deki yavaş büyümenin gelişen piyasalardaki ekonomik aktiviteyi engelleyebileceğini vurguladı. Evans, "Finansal piyasalardaki volatiliteye eskisi kadar dikkat ettiğimizi düşünmüyorum." dedi ve "Yabancı piyasalardaki volatilite ekonomik beklentilerin değişmesinde iyi kötü bir gösterge." diyerek görüş bildirdi.

Fed Başkanı Evans, ABD'nin bu yılki GSYH'nin büyümesini yüzde 2-2.5 olarak beklediğini açıkladı ve bu rakamın oldukça hayal kırıklığın uğratıcı olduğunu söyledi.

Chicago Fed Başkanı Charles L. Evans'ın bu sene Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oy hakkı bulunmuyor.

Yukarı

Business HT×