BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,4534 % -0,26
EUR/TRY 34,7399 % -0,67
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,4532
% -0,26
34,7406
% -0,66
1,0696
% -0,32
44,70
-0,19
2.334,83
% 0,10
89,53
% 0,58
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Denizbank/Ateş: Faiz indirimi güç olacağına, geç olsun

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Merkez Bankası'nın faiz indiriminde acele etmemesi gerektiğini belirtti

Denizbank/Ateş: Faiz indirimi güç olacağına, geç olsun
YAVUZ BARLAS - GAZETE HABERTÜRK 13 04 2016, 06:36

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, merkez bankalarının birinci amacının fiyat istikrarını sağlamak olduğunu ancak bunun birinci öncelik olmakla birlikte büyümeyi de hükümetle birlikte öncelikleri arasına kattığını söyledi. Ateş, İtalya’da düzenlenen Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final organizasyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Merkez Bankası’nın zaten enflasyonun düşeceğini öngördüğü zaman faizi indireceğini dile getiren Ateş, “Varsayalım, Merkez Bankası faiz indiriminde ipin ucunu biraz kaçırsın ve dolar kuru yükselsin. Kur karşısında ekonominin kırılganlığının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Geçmişi de hatırlarsak faiz indirimi güç olacağına geç olsun” dedi.

İFLAS ERTELEMELER İHTİSAS MAHKEMELERİNCE İNCELENMELİ

İflas erteleme kararlarının arttığını ve sadece bankaları değil tüm ticaret erbabının etkilendiğini ifade eden Ateş, “Şirketin merkezi İstanbul’un göbeğinde, Merzifon’dan iflas erteleme kararı alıyor. Bu kararlar ihtisas mahkemeleri tarafından incelenmeli” dedi.

'SBERBANK ÇOK MEMNUN SATMA NİYETLERİ YOK'

“Bütün banka sahibi hissedarlar kârsızlıktan yakınıyor. Sizin hissedarınız da bundan yakınıyor olmalı. İki ülke arasındaki durum ortada. Demiyor mu bankayı satalım?” sorusu üzerine Hakan Ateş, şöyle cevap verdi: “Sberbank Üst Yöneticisi Herman Gref, DenizBank’ın hem finansal sonuçları hem de teknolojik başarılarından çok memnun. Bunu sürekli bize iletiyor. Bana intikal eden bir şey yok. Kaldı ki, satma niyetlerinin olmadığını düşünüyorum. Hissiyatım şu ki; iki ülke arasındaki ilişki durumu konusunda ne Türk ve ne de Rus halkları gönülleri itibarıyla memnun.”

'KULÜPLERİN BU GELİRLERLE MALİ SIKINTI YAŞAMASI ABESLE İŞTİGAL'

Hakan Ateş, spor kulüplerinin kullandıkları banka finansmanının yüzde 70- 75’inin Denizbank tarafından verildiğini söylerken 415 milyon dolarlık kredi hacmi ile sektör lideri konumunda olduklarını ifade etti. Ateş, “Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un yanı sıra diğer Anadolu takımlarına finansman desteği sağlıyoruz. 1 milyar liranın üzerinde kredimiz var. Hiçbir takıma forma reklamı vermiyoruz. Stat yapımlarında finansman veriyoruz. Örneğin Beşiktaş’ın yeni stadının yapımı için kredi verdik. Bütün Türk sporunu destekliyoruz” dedi. Özellikle 4 büyüklerin UEFA’nın Finansal Fair Play kriterlerini tutturamaması hakkındaki değerlendirmesi sorulan Ateş şu yanıtı verdi: “İstanbul’un 3 büyük takımının her yıl yaklaşık 150 milyon dolarlık geliri var. Bir finansçı olarak düşünün; her yıl kasasına 150 milyon dolar giren herhangi bir şirket var? Bence finansal açıdan çok daha iyi olmaları lazım. 

Yukarı

Business HT×