BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,4957 % -0,22
EUR/TRY 34,8967 % 0,12
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,4957
% -0,22
34,8967
% 0,12
1,0718
% 0,18
44,89
-0,46
2.330,39
% 0,61
87,74
% -0,32
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

Türkiye'de öne çıkan şirket haberleri

Günün şirket haberleri
BUSINESSHT 05 04 2016, 08:24

THY

THY, çıkarılmış sermayesinin yüzde 10'u karşılığına gelen pay sayısı ve 500 milyon TL'ye kadar hisse geri alımı yapacak.

THY genel kurulunda 2015 kârından nakit temettü ödenmemesi kararı onaylandı.

Açıklama KAP’ta yer aldı. THY'den dün akşam KAP'a yapılan bir diğer açıklamada ise, kâr dağıtım politikası olarak dağıtılabilir net kârın en az yüzde 20’sinin nakit veya bedelsiz pay olarak dağıtılmasının hedeflendiği belirtildi.

Açıklamada, ulusal ve küresel ekonomik şartlara, ortaklığın orta ve uzun vadeli büyüme ve yatırım stratejilerine, nakit gereksinimlerine bağlı olarak bu oranın her yıl yönetim kurulu tarafından gözden geçirileceği ifade edildi.

Açıklamaya göre, şirket yürürlükteki mevzuat hükümlerine uygun olarak kar payı avansı dağıtabilecek, kâr payını eşit veya farklı tutarlı taksitlerle ödeyebilecek.

VAKIFBANK

VakıfBank, "İcra takibi çerçevesinde BTA Securities JSC'nin maliki olduğu Şekerbank hisselerinin bir kısmı İcra Müdürlüğü'nce satışa çıkartıldı,hukuki süreç devam ediyor" açıklamasını yaptı.

VakıfBank'ın Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklaması şöyle: 05.04.2016 tarihinde bir gazetede çıkan ve diğer basın yayın organlarında yer verilen "Kazak BTA'nın Şekerbank'taki 9.4'lük hissesi icradan satılacak" başlıklı haber ile ilgili açıklama yapılması gereği doğmuştur.

2007 yılında BTA Bank JSC'nin teminat mektubu ile kredi kullandırılan ELT Lojistik Ltd. Şti.'nin kredi geri ödemesinde yaşanan aksama nedeniyle Bankamızca BTA Bank JSC ve BTA Securities JSC aleyhine açılan alacak davası Bankamız lehine sonuçlanmış; Mahkeme kararının infazı için başlatılan icra takibi çerçevesinde BTA Securities JSC'nin maliki olduğu Şekerbank T.A.Ş. hisselerinin bir kısmı İcra Müdürlüğü'nce satışa çıkartılmıştır. Konu ile ilgili hukuki süreç devam etmektedir.

ENERJİSA

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, Enerjisa'nın enerji dağıtımında azınlık paylarını satabileceğini açıkladı. Göçmen, "Borç düşürmeye katkı sağlamak için dağıtım ve perakendede azınlık hissesi satmak gündemimizde" diye konuştu.

 

OTOKAR

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Otokar Yönetim Kurumu Başkanı Ali Koç, savunma sanayisine yönelik faaliyetleri ve Altay Tankı'nın seri üretimine yönelik değerlendirmesinde, şirket olarak savunma sanayinde 2015'te yurt içi ve yurt dışından aldıkları siparişlerin üretimlerine odaklanacaklarını ancak ihracat konusundaki çalışmalarına da hızla devam edeceklerini belirtti. 

ZİRAAT BANKASI

Ziraat Bankası Mart 2015'te dolar ve euro cinsinden temin ettiği sendikasyon kredisini geri ödeyerek, 240.5 milyon dolar ve 762 milyon euro olarak yenilediğini duyurdu. Bankadan KAP'a yapılan açıklamaya göre, 367 gün vadeli sendikasyonun maliyeti sırasıyla libor artı yüzde 0.85 ve eurobiro artı yüzde 0.75 olarak belirlendi.

TÜPRAŞ

Tüpraş 56. Genel Kurul Toplantısı, 4 Nisan 2016 tarihinde Kocaeli'deki şirket merkezinde yapılarak görüşülen gündem maddeleri onaylandı. Genel kurulda Tüpraş'ın 2015 yılı mali tabloları onaylanarak, Yönetim Kurulu ibra edildi.

EURO YATIRIM HOLDİNG

Euro Yatırım Holding, Eurocity Bank AG'deki hisselerinin satılmasına karar verdi. Euro Yatırım Holding A.Ş'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklaması şöyle: İştirakimiz Ege Sigorta A.Ş'da yaşanan olumsuz olaylardan şirketimize yansıyan finansal sorunların çözümü için dışarıdan likidite temini yerine, şirketimizin daha önce yatırım yapmış olduğu iştirak ve bağlı ortaklıklarımızın hisselerinin satılarak nakde çevrilmesinin daha yerinde olacağı,

Bu durumda mevcut iştiraklerimizden kısa sürede nakde çevrilebilecek olanlar değerlendirilmiş ve bu kapsamda, Avrupa Merkez Bankalarının izlediği aşırı likidite ve negatif faiz politikası nedeniyle kar yaratma ve temettü ödeme konusundaki zorluklar dikkate alınarak Almanya'da mukim Eurocity Bank AG'deki hisselerimizin satılmasına, mevcudun oybirliği ile karar vermiştir."

KRİSTAL KOLA

Kristal Kola, 16 milyon adet 250 ml alüminyum kutu ambalajlı Didi marka soğuk çay ihalesini kazandı. 

Yukarı

Business HT×