BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5582 % 0,06
EUR/TRY 34,9478 % -0,07
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5582
% 0,06
34,9478
% -0,07
1,0728
% -0,02
44,89
-0,46
2.330,81
% -0,07
89,01
% 1,12
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Wall Street devlerinden kariyer tavsiyeleri

Business Insider, sayılı pozisyonlardan birini kapabilmek için binlerce insanın yarıştığı bu kurtlar sofrasında, kariyer yapmanın yollarını Wall Street'in devlerine sordu. İşte onların tavsiyeleri:

Wall Street devlerinden kariyer tavsiyeleri
BUSINESSINSİDER 21 03 2016, 08:55

Kariyerine Wall Street'te başlamış olmak, her ne kadar kulağa çok havalı gelse de, sinir bozucu bir deneyim olabilir. 

Business Insider, sayılı pozisyonlardan birini kapabilmek için binlerce insanın yarıştığı bu kurtlar sofrasında, kariyer yapmanın yollarını Wall Street'in devlerine sordu. İşte onların tavsiyeleri:

* Carla Harris - Morgan Stanley / "Herşeyi yapmaya hazır olun"

 28 yıllık Wall Street kariyerine iki de kitap sığdıran Harris, işe alımlarda 'güçlü ilişkiler kurmada başarılı' olabilecekleri tercih ettiğini söylüyor: "Günün sonunda insanlar seninle çalışmak istemiyorlarsa, ne kadar başarılı olduğunun hiç bir önem yok". 

* Michelle Bucaria - JP Morgan/ "Sahip olduğunuz deneyimlere odaklanın; sahip olamadığınız biri için endişelenmeyin"

 

"Finans alanında stajınız olmayabilir ancak part time başka bir işiniz vardır. Bunu avantaja dönüştürün ve ne kadar multitasking bir çalışan olabileceğinizi gösterin" diyor Bucaria. Bucaria ayrıca işe alımlarda ders dışı aktivitelerdeki etkinliğe de önem verdiğini belirtiyor: "Başkan ya da kulüp sekreteri olmanız gerekmez. Önemli olan parçası olduğunuz kulübe kattıklarınızı öne çıkarabilmek".

* Taylor Mackenzie - Goldman Sachs / "İş görüşmesi sırasında sorulan sorunun cevabını bilemediğinizde paniklemeyin"

 

Goldman Sach üniversite ilişkileri sorumlusu Mackenzie'ye göre, iş görüşmeleri için en iyi strateji dürüst olmak: "Bilmediğinizi söylemekten çekinmeyin. Bilmediğiniz cevapları görüşme sonrasında araştırıp öğreneceğinizi de eklemeyi unutmayın"

* Gregg Lemkau - Goldman Sachs / "Fırsatlara kucak açın ve tadını çıkarın"

 

 20 yıllık Goldman Sachs çalışanı olan Lemkau, NewYork'tan Londra'ya finansın merkezi sayılan pek çok noktada görev yapmış bir isim. "Eğer kendi gençliğime dönüp de bir tavsiye verebilecek olsaydım, hiç birşeyi fazla ciddiye almamasını söylerdim. Çok çalışın ama fırsatlara da her daim açık olun. Ve elbette tadını çıkarın".

* Jessica Alsford- Morgan Stanley / "Alıştığınız çevrenin dışına çıkın"

 

"Çevrenizi geniş tutmanın yararını kariyeriniz boyunca görürsünüz. Geniş bir çevre işinizi daha iyi yapabilmenizi sağlar".

Daha fazlası için tıklayınız

Yukarı

Business HT×