BIST 100 9.880,53 % 1,69
USD/TRY 32,5557 % 0,06
EUR/TRY 34,9593 % -0,04
Piyasalar
9.880,53
% 1,69
32,5557
% 0,06
34,9593
% -0,04
1,0727
% -0,02
44,89
0,00
2.347,67
% 0,65
89,31
% 0,34
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Deutsche'nin en çok ve en az sevdiği Türk hisseleri

Deutsche Bank Türk hisselerine ilişkin son raporunda hem neden iyimser olduğunu anlattığı hem de en az ve en çok tercih ettiği hisseleri açıkladı

Deutsche'nin en çok ve en az sevdiği Türk hisseleri
BUSINESSHT 18 03 2016, 09:37

Deutsche Bank analistlerine göre bu hafta borsada esen bahar rüzgarı sanıldığından daha uzun sürebilir.

Türk hisselerine ilişkin bir rapor yayınlayan Deutsche Bank analistleri, Fed faiz politikası, Çin politikalarına ilişkin belirsizlik, petrol fiyatları ve Avrupa Merkez Bankası politikası gibi temel endişelere ilişkin olumlu gelişmelerle desteklenen risk algısının yanı sıra hala cazip gözüken değerlemelerin, birinci çeyrekte artan jeopolitik riskler ve iç güvenlik endişelerini bastıracağını belirtti.

Analistlere göre Fed'in güvercin duruşu da Türk hisselerine yarayacak: Dolarda güçlenme riskinin azalması, düşen yüksek tahvil faizi riskleri,ılımlı faiz ortamı ve enflasyon trendlerindeki düşüş nedeniyle likidite koşullarında görülebilecek gevşeme nedeniyle varlıklar destek bulacak.

Peki bu bahar havası en çok hangi hisselere fayda sağlayacak, hangi hisseleri pas geçecek? İşte Deutsche'nin en çok ve en az tercih ettiği hisseler ve nedenleri:

EN ÇOK TERCİH EDİLEN

EMLAK GYO

Analistlere göre piyasa bu hissenin büyüme potansiyelini hala küçümsüyor. Değerlemesi yüzde 44 ile tarihi düşük seviyelerde seyreden Emlak GYO hisseleri için Türk tahvil faizlerinde düşüş de olumlu olabilir. Yüksek konut kredi faizleri zaten piyasa tarafından fiyatlanmış durumda. Satışlarda da ikinci çeyrek itibariyle toparlanma bekleniyor.

GARANTİ

Son zamanlarda daha muhafazakar risk yönetimi yaklaşımına ilişkin endişeler nedeniyle düşük performans gösteren hisseler güçlü bilanço görünümünden destek buldu. Önümüzdeki üç yıl içinde gelirlerini yüzde 22 artırması beklenen bankanın karşılaşabileceği sıkıntılara karşı da hazırlıklı olduğu belirtiliyor.

MİGROS

Deutsche analistlerinin Migros hisselerini sevmesinin en büyük nedeni güçlü faaliyet performansının yanında değerlemesinin hala düşük olması. Aslında yüksek gıda enflasyonu, kura bağlı artan kiralar, asgari ücret artışı, ucuz zincirlerin ağını genişletmesi ve zayıf tüketici güveni Migros için zorlu pazar koşullarına işaret ediyor. Ancak perakende zinciri, bir yandan FAVÖK kârını dengede tutarken bir yandan da pazar payını artırmayı başardı. Analistler faaliyet performansının önümüzdeki dönemde de güçlü seyretmesini bekliyor. Ayrıca euroda görülmesi muhtemel zayıflık da olumlu.

SABANCI HOLDİNG

Özellikle iştiraklerinin gelirlerinde görülen toparlanmanın Sabancı Holding hisselerine de olumlu yansıması bekleniyor. 

Yakın zamanda yapılan halka arzların şeffaflığı artırması, yatırımcılarla güçlü iletişim, aktif portföy yönetimi ve bankacılık ağırlıklı portföyün çeşitlendirilmesinin şirketi yeniden değerleme sürecine sokacağını düşünen analistlere göre Sabancı hisseleri piyasanın üzerinde performans gösterebilir.

TEKFEN

Gelir ve kârında bu yıl toparlanma görülmesi beklenen Tekfen hisseleri için hem gübre hem de inşaat sektörlerindeki sıkıntıların halihazırda fiyatlanmış olması nedeniyle beklentiler olumlu. Cazip değerlemenin yanı sıra, açıklanan hisse geri alım programı da da Deutsche'nin hisseyi tavsiye etme kararını destekliyor.

TÜPRAŞ

Deutsche Bank, güçlü geçen 2015 yılının ardından rafineri kârları anlamında bu yıl için biraz daha temkinli. Ancak yüksek temettü gelirleri analistlerin şirket için al tavsiyesini korumasını sağladı.

TÜRK HAVA YOLLARI

Güvenlik endişeleri Türk Hava Yolları'nın hisse performansı üzerinde baskı yaratsa da, düşük petrol fiyatlarının bu riskleri desteklemesi bekleniyor. Açıklanan hisse geri alım programı da aşağı yönlü riskleri sınırlayabilir. 

 

EN AZ TERCİH EDİLEN

AK ENERJİ

Deutsche analistlerinin en az tercih ettiği hisselerden biri Ak enerji. Enerji piyasasındaki liberalizasyon sürecinin gecikmesi ve doğalgaz fiyatlarında zammın yanı sıra TL'deki zayıflık ve kötüleşen siyasi ve ekonomik görünüm şirket hisseleri için olumsuz görüşe neden oluyor.

ANADOLU SİGORTA

Düşük büyümenin sigorta sektöründe de yavaşlığa sebep olması ve şirketin beklentilerin altında kalan performansı nedeniyle Deutsche analistleri Anadolu sigorta'yı tavsiye etmiyor. Sektörde artan rekabetin gelirlere de olumsuz etkisinin olması bekleniyor.

ŞİŞE CAM

Şişe Cam için de pek çok aşağı yönlü risk bulunuyor. Makroekonomik görünümdeki bozulma, kapasite artırımında görülen gecikmeler, düşük cam talebi, beklentilerin üzerinde doğalgaz zamları ve İş Bankası'nın borsada işlem gören hisseleri artırma kararı alma ihtimali şirket hisselerini bekleyen riskler.

Yukarı

Business HT×