BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,5090 % -0,09
EUR/TRY 34,7760 % -0,56
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,5090
% -0,09
34,7760
% -0,56
1,0693
% -0,34
44,70
-0,19
2.337,96
% 0,24
89,50
% 0,55
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Bu bahar yatırımcılara ilham verecek 7 kitap

Peltek biri nasıl dünyanın en iyi konuşmacısı oldu? Finansın lordları kimler? Her tahmini tutan analistlerin sırrı ne?

Bu bahar yatırımcılara ilham verecek 7 kitap
GAMZE GÖREN 03 03 2016, 15:33

1-The Wright Kardeşler – David McCullough

Bu adamlar kimdi ve uçmayı nasıl başarmışlardı?

İki Pulitzer ödüllü, ABD’li ünlü tarihçi ve yazar David McCullough, dünyaya uçmayı öğretmiş cesur kardeşlerin çarpıcı hikâyesinin ayrıntılarını, aile arşivlerini ve yazışmalarını tarayarak belgesel tadında kaleme aldı.

Bu kitap yatırımcılara ticarette başarılı olmuş iki kardeş profilinin ötesinde, yetiştirilme tarzlarının da etkisiyle cesaret, azim ve merak duygusunun sürüklediği iki ismi, Wilbur ve Orville Wright kardeşleri yakından tanıma fırsatı sunuyor.

2-The Churchill Factor - Boris Johnson

Boris Johnson, Churcill’in 15. Ölüm yıldönümünde, ünlü siyaset adamının portresini hakkındaki şehir efsanelerini de masaya yatırarak, tüm yönleriyle çiziyor. 

 

Peltek konuşması ve resim yaparak aşmaya çalıştığı kronik depresyonuna rağmen Churchill, döneminin en ünlü gazetecisi ve tüm zamanların en iyi konuşmacısı olarak kabul ediliyor.  Engelleri avantaja çevirme konusunda yatırımcıların Churchill’den alacağı dersler var.  

3-The Hard Thing About Hard Things - Ben Horowitz

 

‘Kendi işini kurmak’ kulağa güzel gelebilir. Blogu milyonlar tarafından takip edilen Ben Horowitz dışında. Risk sermayesi şirketi Andreessen Horowitz’in kurucusu olan Horowitz, kendi tecrübelerinden yola çıkarak, yeni bir işe başlayacak olanlar için kritik sorulara kritik cevaplar veriyor. Akıllı insanlar, kötü çalışanları nasıl yönetir?

Tüm şirketin geleceği size bağlıyken, bu baskı altında ezilmemek için psikolojinizi nasıl korursunuz? Yahut şirketinizi ne zaman ve hangi şartlar altında satmalısınız? Horowitz’in bu ve bunlar gibi çok sayıda soru için farklı önerileri var.,

4- Superforecasting - Philip E. Tetlock

Yatırım söz konusu olduğunda gelecek ne yazık ki sadece ‘tahmin edilebilir’ durumdadır. Wharton Üniversitesi Profesörü Philip Tetlock’un 2005 yılındaki çalışmasına göre, en yetkin uzmanların tahminleri bile yalnızca tek bir şey kadar gerçeğe yakın: Şans!

 

Bu çalışmayı masaya yatıran Phililp E. Tetlock, geçtiğimiz 10 yılını bu iddiayı araştırmaya adadı ve karşısına oldukça ilginç bir sonuç çıktı. Hepsi olmasa da bazı uzmanlar, gelecek tahminlerinde oldukça isabetli oluyorlardı. Peki bu nasıl oluyordu? Doğuştan bir yetenek miydi? Cevabı Tetlock’un kitabında. 

5- Lords of Finance - Liaquat Ahamed

 

Bugünün negatif faiz uygulamalarıyla yetki alanları sınanan merkez bankaları, aslında geçmişte çok daha büyük sınavlar atlattı. 1920’li yılların sonuna damgasını vuran Büyük Buhran, bu sınavlar arasında en zor olanlardan biri olma sıfatını, yarattığı etkiler dolayısıyla fazlasıyla hak ediyor.

Dönemin dört büyük ekonomisinin merkez bankalarını masaya yatıran Liaquat Ahamed, okuyucuyu dünyanın önde gelen merkez bankalarının birbirinden ilginç yönetici profilleri ile tanıştırıyor. Kendisi de aynı zamanda bir fon yöneticisi olan Ahamed, bu çalışması ile 2010 yılında Pulitzer ödülüne layık görüldü.

6- The Rise and Fall of American Growth

 

19. yüzyılı kanlı bir iç savaşla sonlandıran ABD, çok değil yalnızca bir yüzyıl sonra, iç savaş zamanında hayal bile edilemeyecek bir ekonomik devrime imza attı. Bu ekonomik devrim, hava taşımacılığı, motorlu taşıtlar, hane halkı yaşam standartlarında ve çalışma şartlarında yaşanan değişim, sağlık alanındaki gelişmeler, 1870 ile 1970 yılları arasında yaşam süresinin 45 yıldan 72 yıla çıkması gibi sayısız alanda kendini gösterdi.

Ancak 2008 yılında patlayan mortgage krizi sonrası toparlanmakta halen güçlük çeken ABD ekonomisinde devrimin sonuna mı gelindi? Robert J. Gordon popüler tartışma konusu ‘Kapitalizm öldü mü?’ sorusunu, sistemin memleketine yöneltiyor.

7- Elon Musk: İnventing The Future - Ashlee Vance

 

Herhangi bir yatırımcı listesini onun adını anmadan tamamlamak mümkün değil artık. Steve Jobs'un ardından teknoloji dünyasının en çok konuşulan ve merak edilen ismi Elon Musk'tan söz ediyoruz. Paypal'ı kurup Ebay'e satarak, hatırı sayılır bir servetin sahibi olan,  şimdilerde elektrikli arabalar ve uzay uçuşlarıyla dünyayı değiştirmeye hazırlanan Elon Musk'ın deneyimleri ve hayatı yalnızca yatırımcılar için değil, merak duygusunu yitirmemiş herkes için ilham veren tarzda. 

Yukarı

Business HT×