BIST 100 9.645,02 % -0,50
USD/TRY 32,5505 % -0,01
EUR/TRY 34,9018 % 0,11
Piyasalar
9.645,02
% -0,50
32,5505
% -0,01
34,9018
% 0,11
1,0710
% 0,08
45,35
-0,09
2.319,80
% -0,10
88,32
% -0,11
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Dünyanın en kötü havayolunu tercih etmeden önce bilmeniz gereken 5 şey

Kuzey Kore, turizmi geliştirmek için havayolu şirketi Air Koryo'da bir dizi değişikliğe gidiyor. Ancak öncesinde yıllardır dünyanın en kötü havayolu seçilen Air Koryo'nun kötü şöhretinin silinmesi gerekiyor

Dünyanın en kötü havayolunu tercih etmeden önce bilmeniz gereken 5 şey
BLOOMBERG NEWS 19 02 2016, 10:51

Dünyanın en kapalı ülkesi Kuzey Kore'nin havayolu şirketi Air Koryo, İngiltere merkezli Skytrax tarafından yıllardır en kötü havayolu seçiliyor. Ancak Air Koryo, bu makus talihi değiştirmek niyetinde.

Yeni uçaklar, çalışanlar için yeni üniformalar, uçak içerisindeki hizmetlerdeki yenilikler gibi gelişmelerin hepsi, kurduğu baskı rejimi nedeniyle uluslararası toplumun tepkisini çeken Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un turizmi geliştirmek için gösterdiği çabanın ürünü.

"Kuzey Kore'nin nükleer programına katkıda bulunuyorum" endişesi sizi sarmayacaksa Air Koryo'yu tercih etmeden önce bilmeniz gereken bazı noktalar olabilir.

MÜNZEVİ KRALLIK

1950'de başlayan Kore Savaşı sonrası güney komşusuyla 63 yıldır konuşmayan Kuzey Kore, dünyanın en kapalı ülkesi. Batı'yla arasına duvarlar ören ülkenin yaşam koşulları, resmi verileri ve insanları hakkında doğru bilgiye ulaşmak çok güç.

Turist sayısını 2020'ye kadar 20 katına çıkararak 2 milyona ulaştırmaya çalışan ülke, yeni kayak merkezleri ve golf sahaları açmayı planlasa da sokakta fotoğraf çekerken güvenlik güçleri tarafından durdurulmanız muhtemel.

Ayrıca her köşede ülkenin "efsane" lideri Kim Jong Un'un protresiyle karşılaşmaya da hazır olun.

UÇAKTA PROPAGANDA

Uçağa bindiniz... Bir süre dergilere ya da yanınızda getirdiğiniz kitaba göz attıktan sonra film seyretmek için ön koltuktaki ekrana göz attınız. Ancak iyi bir Hollywood yapımı yerine Kim Jong Un'un en sevdiği grubun konserini görürseniz şaşırmayın çünkü uçuşunuz boyunca Air Koryo'nun tek derdi ülke propagandası olacaktır. Ayrıca yanınızda kulak tıkacı getirmeyi unutmayın çünkü ses ayarı yok.

SOVYET DÖNEMİ UÇAKLARI

Normalde tur şirketleri yalnızca uçağa binmenizi sağlayacak tur paketleri hazırlamaz. Ancak Kuzey Kore de bu da mümkün. Londra merkezli tur şirketi Juche Travel Services Kuzey Kore'de bir "uçak turu" düzenliyor. Yakın zamanda uluslararası uçuşlar için iki Rus yapımı uçak satın alan Air Koryo'yu Çin'in başkenti Pekin'den kullanacaksanız gidiş-dönüş bilet için 137 dolar ödüyorsunuz. Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'a indiğinizde ise Sovyet döneminde kullanılan Mil Mi-17 tipi helikopter karşılayacak. Yeni ulaşım aracınızla ülkeyi kuşbakışı görebilirsiniz. Bir nevi, 30 yıl öncesine uçmak gibi...

HAVALİMANINDA SIRA BEKLEMEYE SON!

Uçağınızı beklerken girdiğiniz uzun kuyruklar ve kalabalıklar Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne indiğiniz anda sona eriyor. Çünkü havalimanından günlük uluslararası uçuş en fazla beş defa oluyor. Tüm hayatın oldukça "dakik" yaşandığı ülkede uçuşunuzda gecikme olması da düşük bir ihtimal.

GİZEMLİ HAMBURGER

Daha önce AirKoryo'yu 20 defa denemiş gezgin Sam Chui, özellikle business klasta sunulan hamburgerin tadının daha önce yediklerine benzemediğini ve etin içinde ne olduğunun bilinmediğini söylüyor.

 

Yukarı

Business HT×