BIST 100 9.645,02 % -0,50
USD/TRY 32,5505 % -0,01
EUR/TRY 34,8987 % 0,10
Piyasalar
9.645,02
% -0,50
32,5505
% -0,01
34,8972
% 0,10
1,0706
% 0,05
45,35
0,00
2.327,91
% 0,25
88,49
% 0,08
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Şimşek: Teröre yönelik kaygıları anlıyoruz ama Türkiye'nin temelleri sağlam

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "terör eylemlerine yönelik kaygıları anlıyoruz ama Türkiye'nin temelleri sağlam, yatırımcılar için yine cazibe merkezi olacağına inanıyorum" dedi

Şimşek: Teröre yönelik kaygıları anlıyoruz ama Türkiye'nin temelleri sağlam
18 02 2016, 13:37

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, artan şiddet olayları ve güvenlik endişelerine yönelik kaygıları anladıklarını ancak Türkiye'nin ekonomi temellerinin sağlam olduğunu ve yatırımcılar için yine cazibe merkezi olacağına inandığını söyledi.

İstanbul'da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti ile ortak basın toplantısında soruları yanıtlayan Şimşek, "Evet, şiddet önemli bir endişe ama Türkiye bu tehditle son 30-40 yıldır mücadele etmektedir. Türkiye bu konuda deneyimlidir... Ancak ekonomi açısından herhangi bir endişe duymaya gerek yok. Türkiye çevresinde olanlara rağmen sağlam duruyor çünkü temelleri sağlam. Temel göstergeler çok güçlü" dedi ve ekledi:

"Temellerin sağlam olduğu bir yerde ben şüpheye mahal vermeyecek şekilde Türkiye'nin yine yatırımcılar için bir cazibe merkezi olacağına inanıyorum."

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelini taşıyan servis araçlarına Ankara'da dün akşam saatlerinde düzenlenen saldırıda 28 kişi hayatını kaybederken 61 kişi yaralandı.

Chakrabarti de Türkiye'nin bir istikrar vahası olduğunu belirterek, yabancı yatırımcının rahatlıkla ve sağlam bir şekilde Türkiye'ye yatırım yapabileceğini söyledi.

Türkiye'nin EBRD'nin en büyük pazarı olduğunu ifade eden Chakrabarti, "Türkiye'ye 1.9 milyar euroluk yatırım yapıldı. 43 projeye yatırım yapıldı. Evet, Türkiye'nin çevresi zorlu, ama Türkiye ve Ürdün gibi ülkeler yabancı yatırımcıyı çekmeye devam edecek" diye konuştu. 

EBRD İLE BERABER ORTA ASYA'YA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Şimşek, EBRD ile beraber Orta Asya'ya destek vermeye hazır olduklarını belirterek, bölgeye olan yatırımların artabileceğini ifade etti.

EBRD'nin Türkiye için de Orta Asya için de mükemmel bir partner olduğunu kaydeden Şimşek, "Bizim EBRD ile olan ilişkimiz Orta Asya için bir model bir ilişki olabilir. Orta Asya bizim için çok önemli bir coğrafya. O nedenle aramızdaki bu mükemmel ilişkileri daha çok ticaret ve yatırımla güçlendirmek istiyoruz. Biz Türkiye olarak EBRD ile birlikte bölgeye destek vermeye hazırız" dedi.

EBRD ile birlikte bu bölgeye olan yatırımların daha iyi bir şekilde yönetilebileceğine ve yatırımların artırılabileceğine dikkat çeken Şimşek, şunları söyledi:

"Biz EBRD ile şirketler arasındaki ortaklığın önümüzdeki dönemde geliştirilmesini destekleriz. Türkiye bu bölgeye yönelik bir takım hibe katkılarda da bulunmaya hazır. Önümüzdeki dönemde özellikle idari kapasitenin oluşturulması, teknik hibeler konusunda EBRD ile çalışıp Orta Asya'nın bir refah havzası haline gelmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz."

Yukarı

Business HT×