BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5355 % 0,02
EUR/TRY 34,7190 % 0,09
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5355
% 0,02
34,7190
% 0,09
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.391,93
% 0,54
87,29
% 0,21
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Hangi şirketler Rusya'da Türk işçi çalıştırabilecek?

Rusya, Türkiye'ye yönelik yeni yaptırımlarını açıkladı

Rusya'dan Türkiye'ye yeni yaptırımlar
AA 30 12 2015, 11:19

Rusya, 1 Ocak'tan itibaren Türk şirketlerinin devlet ve belediyelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak inşaat, turizm, otel işletmeciliği ve hizmetleri alanında çalışmasını yasakladı.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Türkiye'ye yeni ekonomik yaptırımlar getirilmesini öngören kararı imzaladı.

Yaptırımların yürürlüğe girme tarihinden önce imzalanmış olan sözleşmelerin yeni yaptırım kararından etkilenmeyeceği belirtilen açıklamada, Rusya'da bazı Türk şirketlerin de Rusya'da faaliyet göstermesinin yasaklandığı belirtildi.

Rusya, Türkiye'nin 24 Kasım'da Suriye sınırında bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımlar uygulamıştı.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'in onayladığı listeye ilişkin hükümet tarafından yapılan açıklamaya göre, Başkurdistan, Kırım, Tataristan, Krasnodar, Vladimir, Kaluga, Moskova, Nijniy Novgorod, Samara ve Tümen gibi bölgelerde iş yapan 53 şirketin, Türkiye'ye uygulanan yaptırımların kapsamı dışında bırakılarak, önümüzdeki yıl da Türk işçi çalıştırabilmelerini izin verildi.

Söz konusu şirketlerin isimleri şöyle:

"Denizbank (Moskova), Prokons (Novoivanovskoe), Rönesans İnşaat (Moskova ve Saint Petersburg), AKOM (Samara), Almar Kaspian (Mahaçkala), Renault (Moskova), Krasnaya Polyana Ticaret Bölgesi (Soçi), Amara (Tataristan), Ant Yapı (Moskova), ANTTEK (Moskova), BEKO (Vladimirskaya), BOES İnşaat (Moskova), Vira (Saint Petersburg), VirKraft Mühendislik (Moskova), Vitra Tesisat ve Vitra Fayans (Moskova), Garant İnşaat (Kırım), Gemont (Kazan), Delta İnşaat (Moskova), Delta Köprü İnşaat (Moskova), Alabuga (Tataristan), DizaynRus (Tataristan), EAE (Vladimirskaya), Eurotek (Lipetsk), Kastamonu Entegre Kereste Sanayisi (Tataristan), Kiparis 2 (Kırım), Marashstroy (Nijniy Novgorod), Polistroykapital (Kazan), Pro Akva (Moskova), RASEN International (Moskova), Rönesans Ağır Sanayi (Saint Petersburg), RenServis (Saint Petersburg), RenStroydetal (Saint Petersburg), RosTurPlast (Moskova), RM Stroy (Tataristan), SGS (Moskova), Stroyplast (Kaluga), Strateji İnşaat (Volgagrad), Trimorya (Moskova), Philip Morris (Moskova), Ford (Tataristan), Hayat Kimya (Tataristan), Energo-Stroy (Saint Petersburg), ESTA İnşaat (Moskova), Ant Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Türkiye-Moskova), ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. (Türkiye-Moskova), Monart İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi (Moskova), IC İçtaş İnşaat (Saint Petersburg), Yamata Endüstriyel Projeler İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. (Volgagrad, Tümen ve Salehard bölgeleri) ve Pondera İnşaat Elektrik ve Mekanik İşleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi (Türkiye-Başkürdüstan)." 

Yukarı

Business HT×