BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3674 % 0,07
EUR/TRY 34,9188 % -0,28
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3674
% 0,07
34,9188
% -0,28
1,0775
% -0,12
47,65
0,00
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Bakan Soylu: Asgari ücrette mutabakat 31 Aralık'ta gerçekleşir

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun en geç 31 Aralık'ta mutabakat sağlayacağını söyledi

Bakan Soylu: Asgari ücretta mutabakat 31 Aralık'ta gerçekleşir
28 12 2015, 11:04

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun en geç 31 Aralık'ta mutabakat sağlayacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Asgari ücret rakamıyla ilgili son değerlendirmeleri yapıyoruz. En geç 31 Aralık'a kadar asgari ücreti belirleyeceğiz" dedi.

Bakan Soylu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Türkiye'nin kısa süre önce iki genel seçim yaşadığını anımsatan Soylu, seçimlerin sorunsuz bir şekilde sonuçlanmasının Türkiye'nin demokratik olgunluğunu gösterdiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı makamına gelmesinin ardından, bir ay gibi kısa sürede çalışma hayatının tüm taraflarıyla bir araya geldiklerine dikkati çeken Soylu, taraflarla 1 Kasım seçimleri öncesi millete verdikleri vaatleri, yapmak istedikleri reformları görüştüklerini bildirdi.

Soylu, SSK ve BAĞKUR emeklilerinin maaşlarına aylık 100 liralık artışın yasal olarak tamamlandığını, asgari ücretin aylık net bin 300 lira olması için de görüşmelerin sürdüğüne dikkati çekti.

Soylu, bin 300 liralık asgari ücret rakamının geçim ücreti olmadığını sosyal taban ücret olduğunu belirterek, asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesi konusunda tüm tarafların mutabık olduğunu söyledi.

ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU TOPLANACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak çalışma hayatıyla ilgili tarafların kırmızı çizgilerini bilmekle mükellef olduklarını ifade eden Soylu, atılacak adımlarda karşılıklı görüşmelerin önemli olduğunu vurguladı.

Gerek sosyal güvenlik reformunun gerekse de iş sağlığı ve güvenliği reformunun sosyal tarafların katkılarıyla hayata geçtiğine değinen Soylu, ocak ayının ilk haftasında Üçlü Danışma Kurulunun toplanacağını bildirdi.

"Çalışma hayatının ahengini muhafaza etmekle yükümlü olduklarını" dile getiren Soylu, reformların hayata geçirilmesi için tüm taraflarla birlikte adım atacaklarını ifade etti.

DİSK Genel Başkanı Beko'nun Basın-İş Sendikası yönetiminin Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye edilmesi yönündeki talebini aktarması üzerine Soylu, yürüyen bir davanın söz konusu olduğu için yorum yapmanın doğru olmadığını söyledi.

Basın mensuplarının yargılanmasıyla ilgili yapılan eleştirilerin yanlış bilgilere dayandığını belirten Soylu, basına ve basın emekçilerine karşı baskı varmış görüntüsü oluşturulmaya çalışıldığını vurguladı.

"EN GEÇ 31 ARALIK'A KADAR ASGARİ ÜCRETİ BELİRLEYECEĞİZ"

Soylu, bir basın mensubunun, asgari ücret görüşmelerinde gelinen aşamayı sorması üzerine, asgari ücretin bin 300 lira olacağını söyledi.

Geçen yıl yapılan artış ve memurlara yapılan zam göz önünde bulundurulduğunda asgari ücretin 2016 yılı için bin 120 lira ila bin 130 lira aralığında olacağını belirten Soylu, "Bin 300 lira bizim seçim öncesi milletimize bir vaadimizdi. Bu rakam elbette ki işverenimize, tahmin edemedikleri bir yük getirmiştir. Yükün paylaşılabileceğini Sayın Başbakanımız daha önce dile getirdi. Bu dört yıl reform ve büyüme yılı olacak. Onun için girişimcimizin de rahat hareket etmesini temin etmekle mükellefiz. Bunun için farklı teşvik ve adımlarımız olacaktır. Bunlar Eylem Planımızda mevcut. Asgari ücret rakamıyla ilgili son değerlendirmeleri yapıyoruz. En geç 31 Aralık'a kadar asgari ücreti belirleyeceğiz" dedi.

Yukarı

Business HT×