BIST 100 9.087,10 % 0,08
USD/TRY 32,3701 % 0,08
EUR/TRY 34,9573 % -0,17
Piyasalar
9.087,10
% 0,08
32,3701
% 0,08
34,9573
% -0,17
1,0773
% -0,14
47,54
-0,11
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

Türkiye'de şirketlerden öne çıkan haberler

Günün şirket haberleri
BUSINESSHT 18 12 2015, 09:10

KOLİN

Doğankent-Kürtün-Torul HES özelleştirmesini 1 milyar 225 milyon TL ile Kolin kazandı

SABANCI HOLDİNG

Sabancı Holding, Carrefoursa'nın ikincil halka arzı ile ilgili alınmış bir karar olmadığını açıkladı.

TOSYALI HOLDİNG

Türkiye’nin global demir-çelik üreticisi olmayı hedefleyen Tosyalı Holding, ithalatı ikame edecek yeni bir yatırıma hazırlandığını açıkladı. Bugüne kadar Türkiye'de hiç üretilmeyen “boyuna dikişli LSAW boru” üretimi için yatırım kararı alan ve Sanayi Bakanlığı ile ön görüşmeleri tamamlayan Tosyalı, bu konuda dünyadaki önde gelen üreticilerin arasına girecek.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Balkanı Fuat Tosyalı yaptığı açıklamada, "Şimdi LSAW boru ihtiyacı için planladığımız bu yeni yatırımla birlikte Türkiye’de üretilemeyecek hiç bir boru kalmayacak. Denizin altından da, dağların tepelerinde de geçecek boruları üreteceğiz” dedi.

ANEL ELEKTRİK

Anel Elektrik iştiraki Anel Telekomünikasyon'daki hisselerinin tamamının Acredo Technology BV'ye satışı için yapılan münhasırlık sözleşmesinin süresinin 31 Ocak 2016'ya kadar uzatıldığını duyurdu.

Anel Elektrik aktifinde bulunan Anel Telekomünikasyon hisselerinin tamamının Acredo Technology'e satışı konusunda münhasırlık anlaşması imzalamıştı. Şirketten Perşembe akşamı KAP'a yapılan açıklamada, alıcı temsilcisi ile yapılan 30 gün süreli münhasırlık ek süre anlaşması sonunda; alıcı şirket ile satış şartları konusunda görüşmelere devam edildiğinden, 18 Eylül 2015'te imzalanan münhasırlık anlaşmasının tüm madde ve koşullarının geçerli olması kaydıyla, 31 Ocak 2016 tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.

KAP'ın internet sitesinde yer alan şirket bilgilerine göre; Anel Elektrik'in, 50 milyon lira sermayesi bulunan Anel Telekom'da yüzde 24.68 payı bulunuyor.

TÜRK TELEKOM

HSBC, Türk Telekom için tavsiyesini 'AL'dan 'TUT'a indirdi

ZİRAAT KATILIM

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Ziraat Katılım Bankası'na işlem aracılığı faaliyetinde bulunma izni verdi.

SPK'nın haftalık bülteninde yer alan açıklamada, Ziraat Katılım Bankası’na halihazırda yetkilendirilmiş bulunduğu portföy aracılığı faaliyeti ve sınırlı saklama hizmetine ilaveten işlem aracılığı faaliyetinde bulunmasına izin verildiği belirtildi.

AZİMUT PORTFÖY YÖNETİMİ

SPK, Azimut Portföy Yönetimi'nin Azimut Bosphorus Capital Portföy Yönetimi'ni devralmasıyla gerçekleştirecek birleşme işlemine izin verdi

AKENERJİ

SPK, Akenerji'nin Mem Enerji'yi devralmasıyla gerçekleştirecek birleşme işlemine ilişkin duyuru metnine onay verdi
Konuya ilişkin aşağıdaki açıklama Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bülteninde yer aldı.
" Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin ilgili mevzuat hükümleri uyarınca, birleşmeye esas 30.09.2015 tarihli finansal tabloları
itibarıyla sermayesinin yüzde 100'üne sahip olduğu Mem Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi devralması suretiyle
gerçekleştireceği kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin olarak hazırlanan duyuru metnine Kurulumuzca onay verilmesi
talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir." 

BANK ASYA

Bank Asya'da Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, hâlâ Başkan Vekili olarak görev yapmakta olan Abdullah Güzeldülger'in atandığı belirtildi.

Bankadan dün akşam KAP'a yapılan açıklamada, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından tebliğ edilen yazıya göre, Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmakta olan Mehmet Ali İslamoğlu'nun ise Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandığı ifade edildi. Bankanın Yönetim Kurulu kararı ile Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Güler ise, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği'ne seçildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Mayıs sonunda, Bank Asya'nın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmesine karar vermişti.

Yukarı

Business HT×