BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5355 % 0,02
EUR/TRY 34,7190 % 0,09
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5355
% 0,02
34,7190
% 0,09
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.391,93
% 0,54
87,29
% 0,21
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Güler Sabancı: İlk 100 gündeki reformları dört gözle bekliyoruz

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, hükümetin ilk 100 gün içinde yapacağı reformları dört gözle beklediklerini söyledi

Güler Sabancı: İlk 100 gündeki reformların dört gözle bekliyoruz
05 11 2015, 14:26

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 1 Kasım seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasını diledi. Seçmenin AK Parti'yi tek başına hükümet etme, birlik ve beraberliği yeniden tesis etme görevi verdiğini belirten Sabancı, "Bir an önce seçim sürecini geride bırakıp, hükümetin göreve başlamasını dört gözle bekliyoruz. Bu dönemde birlik ve beraberlik içinde çalışmayı, -kaybedecek vaktimiz yok- bekliyoruz. İlk yüz günde yapılacak reformları dört gözle bekliyoruz." dedi. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yenilikçi çalışmaların ihracatla buluşması, inovasyon kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştirdiği "Türkiye İnovasyon Haftası" Adana Sheraton Otel'de başladı. "İş Dünyası ve İnovasyon" konulu sunumuyla iki günlük etkinliğin ilk konuşmacısı olan Güler Sabancı, Türkiye'de son yıllarda girişimciliğe, yeniliğe ve araştırmaya destek veren bir ortam oluşturulmaya çalışıldığını kaydetti. Araştırma altyapısında çok yol alındığını dile getiren Sabacı, "Ancak yeni dönemde de desteklerin kesintisiz ve planlı devam etmesini bekliyoruz. İnovasyon bir kültür meselesidir. Her kültürde gelişebilmek için ideal ortama ve iklime ihtiyaç duyar. 

Şirketlerde bu kültürün ortaya çıkması için öncelikle liderlerin bunu istemesi, talep ve teşvik etmesi gerekir. Biz vizyonumuzu 2004 yılında fark oluşturmak amacıyla kurguladık. Yeni fikirlerin yeşereceği ortamları oluşturmak için sürekli çalışıyoruz. Yenilikçi fikirleri; inovasyon süreçlerimize, şirketlerimizde somut başarılara dönüştürebilmek için doğru iklimi sağlamaya çalışıyoruz. Bu sürekli bir çaba istiyor. Yeni bir bakış açısı ve değişime açık olmayı gerektiriyor. Lider bunu isteyecek, sahiplenecek; ekipler motive olacak, heyecan duyacak, takdir edilecek ve ödüllendirilecek. Sistem bu. İnovasyon anlayışı ancak bu şekilde kurumlarda derinleşebiliyor ve değer üretebiliyor." diye konuştu. 

ORTA GELİR TUZAĞINDAN KURTULMAK İÇİN

"Türkiye nasıl inovasyonla geleceğe koşabilir?" sorusunun cevabbını hep birlikte aradıklarına dikkat çeken Sabancı, değişen dünyada ve zorlu rekabette kurumların varlıklarını sürdürebilmeleri için güncel bilgiye ulaşmasının yeterli olmadığını ifade etti. Sabancı, şöyle devam etti: "2023 hedeflerine doğru, dünyanın en büyük ilk 10 büyük ekonomisi arasına yer almaya kararlıysak-ki kararlıyız diye umuyorum-global rekabette gücünü ortaya koyması ve orta gelir tuzağından kurtulması ancak kaliteli inovasyon ve eko- sistemin geliştirilmesiyle, inovasyon kültürünün DNA'mıza işlemesiyle mümkün olacaktır."

Yukarı

Business HT×