BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5355 % 0,02
EUR/TRY 34,7190 % 0,09
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5355
% 0,02
34,7190
% 0,09
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.391,93
% 0,54
87,29
% 0,21
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Seçim sonrası HSBC'nin en çok tavsiye ettiği hisseler

Seçim sonrası borsada görülen iyimser havadan en olumlu etkilenecek hisseler

Seçim sonrası HSBC'nin en çok tavsiye ettiği hisseler
BUSINESSHT 04 11 2015, 11:10

HSBC analistleri AK Parti'nin beklentilerin çok üzerinde oy alarak tek başına iktidar olduğu 1 Kasım seçimlerinin ardından en çok tavsiye ettiği hisseleri sıraladı.

Orta vadeli makro zorlukların devam ettiğine dikkat çekse de bankanın analistlerine göre seçim sonuçları borsa açısından olumlu. Özellikle Türk lirasındaki güçlenme, düşük faizler ve toparlanan ruh hali hisseler konusunda da iyimser olmak için yeterli sebep.

Peki borsadaki bu genel iyimser havadan en olumlu etkilenecek hisseler hangileri? İşte HSBC'nin önerileri:

HALK BANKASI

Halk Bankası'nın finansman maaliyeti avantajı sayesinde Türkiye'nin en kârlı bankalarından biri olduğunu söyleyen analistler, bankanın siyasi gelişmelerden etkilenme riskinin yüksek olması sebebiyle hisse fiyatlarının bir süredir ekstra baskı altında olduğunu belirtti ve bankanın hisseleri Ocak 2015'te gördüğü zirveden bu yana yüzde 24 aşağıda seyretiğine dikkat çekti

Ancak HSBC'ye göre seçim sonrası dönemde siyasi riskler büyük oranda azaldı ve Halk Bankası hisselerinin yeniden gözden geçirilmesi yüksek ihtimal. 

GARANTİ BANKASI

HSBC, öngörülebilir gelecek boyunca yüksek getiri sağlamasını ve gelirlerinin diğer bankalara göre daha az oynak olmasını beklediğinden Garanti'yi de iyi bir yatırım olarak görüyor.

Net faiz marjının faiz artışından, varlık kalitesinin ise büyümedeki yavaşlamadan etkilenme riskinin düşük olduğuna dikkat çeken analistler, rakiplerine göre yüksek seviyelerden işlem görse de bankanın hala getiri vaat edebileceği konusunda iyimser.

EMLAK GYO

HSBC analistlerine göre "siyasi istikrarının geri dönüşünün en büyük kazananlarından biri" Emlak GYO. Bu bağlamda siyasi ortamın Emlak GYO açısından olumlu olmaya devam etmesi bekleniyor.

Kısa vadede konut emlak piyasasının zor bir döneme gireceği konusunda uyarsa da, analistler Emlak GYO'nun projeleri ve düşük faizler sayesinde güçlü seyredeceğini öngörüyor. 

MİGROS

Migros hisseleri üzerinde uzun bir süredir baskı yaratan çoğunluğu euro bazlı borç yükünün seçim sonrası kurdaki toparlanmayla beraber azalması bekleniyor.

Analistler, küçük ölçekli MJet'lerin hızlı genişlemesi, rekabetçi fiyatlama stratejisi ve marketlerde artan trafiğin önümüzdeki yıllarda da perakende devindeki büyümeyi destekleyeceğini düşünüyor ve güçlü bir hisse performansı bekliyor.

ŞİŞECAM

Her ne kadar Türk lirasındaki toparlanmadan en olumlu etkilenecek şirketlerden biri olmasa da konut piyasası ve araç üretimindeki artış beklentileriyle Şişecam hisselerinden getiri beklentisi de yüksek.

Ayrıca toplam maaliyetlerinin yüzde 30'u enerji olan şirketin enerji fiyatlarındaki düşüşten de olumlu etkilenmesi bekleniyor.

COCA COLA İÇECEK

Özellikle Pakistan'daki rekabetin azalmasıyla Coca Cola İçecek'in uluslararası piyasalardaki hacim ve marjının artmasının beklendiğini söyleyen HSBC analistleri, hissenin TL'deki zayıflık nedeniyle ucuz seyrettiğini ve önümüzdeki dönemde yükselebileceğini belirtti. 

Yukarı

Business HT×