BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3341 % 0,13
EUR/TRY 35,1124 % 0,12
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3341
% 0,13
35,1124
% 0,12
1,0803
% -0,23
47,65
-0,28
2.220,95
% 1,19
87,34
% 1,45
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Merkez bankacıları paneli

CANLI BLOG: TCMB Başkanı Erdem Başçı B20 zirvesindeki merkez bankacılarının panelinde moderatörlük yaptı

TCMB Başkanı Başçı B20 zirvesinde konuşuyor
BUSINESSHT 04 09 2015, 10:55

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, B20 zirvesi kapsamındaki panelde bir konuşma yaptı. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Başçı, Fransız, Hindistanlı ve Meksikalı mevkidaşları ile IMF Başkanı'nın katıldığı panelin moderatörlüğünü yapıyor.

Başçı, panelin yatırım konulu olacağını ifade etti. Başçı katılımcılara, faiz oranlarının düşük olduğu bir dönemde yatırımların neden artmadığını sordu.

Lagarde

İlk söz alan IMF Başkanı Christine Lagarde, dünyanın daha düşük büyüme iklimine girdiğini ve gelişen ekonomilerin etkisinin azaldığını söyledi.

Lagarde, altyapının yatırımları artırmadaki rolüne dikkat çekerek ''Altyapı, yatırım kon

Daha sonra finans sektöründe ihtiyaç duyulan reformlara değinen Lagarde ''Batık kredilerin iyi yönetilmesini sağlayacak reformlar gerekli'' diye konuştu. 

IMF Başkanı Lagarde, finans sektöründeki sorunların giderilmesi için B20 ve G20 arasında işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu belrtti.

Yatırımların artması için işgücü piyasasının öneminden de bahseden Lagarde ''Kadınların işgücü piyasasına katılımın kolaylaştıracak adımların atılması gerekiyor'' dedi.

Lagarde tezini şu üç maddede özetledi:

* Altyapınin güçlendirilmesi

*Finans sektörü reformları

*İş dünyası ile yöneticiler arasındaki eşgüdüm

Hockey

İkinci konuşmacı ise Avustralya Maliye Bakanı Joe Hockey oldu. G20'nin bir önceki başkanlığını yapan Avustralya'nın maliye bakanı, oyunun kurallarının değiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Hükümetlerin ticareti kolaylaştırılması gerektiğini kaydeden Hockey, tüketicilerin serbest ticaret anlaşmalarını gerekli kılan talepleri olduğunu söyledi.

Hockey, Uber, Airbnb, Facebook ve Alibaba gibi yeni nesil şirketlerin öne çıkmasını tüketicinin son dönemdeki taleplerini karşılamalarına bağladı.

Noyer

Fransa Merkez Bankası Başkanı Christian Noyer, yatırımlarda istenen ivmenin yakalanamamasını talep ve belirsizlikle açıkladı.

Aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi olan Noyer, gelişmiş ekonomilerde nüfusun yaşlanması ile tasarruf oranının arttığını ifade etti.

Noyer finans sektörünün bilançolarının güçlü tutulması ve kaldıraçlı risklerin azaltılması arasındaki dengenin iyi ayarlanması gerektiğini kaydetti. 

Düzenlemelerin istikrarlı olması gerektiğini ve sürekli değişmemesi gerektiğini kaydeden Noyer, böylece yatırımların zarar görmeyeceğini söyledi.

Carstens

Meksika Merkez Bankası Başkanı Augustin Carstens, kısa vadeli para politikası hamlelerine fazla önem atfedildiğini söyledi.

Carstens ''Merkez bankaları kasabanın tek şerifi konumunda olmamalı'' diye konuşu.

Yapısal reformların büyümeyi sağlama noktasındaki en zor yol olduğunu ifade eden Carstens, hukukun üstünlüğünün her türlü yatırım için kritik öneme sahip olduğunu söyledi.

Rajan

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Raghuram Rajan küresel düzeyde birçok alanda ciddi atılımların yaşandığı bir çağda olduğumuzu söyledi.

Finansal kriz sonrasında maliye politikalarının sınırlarına gelindiğinde para politikasının öne çıktığını söyledi.

Yukarı

Business HT×