BIST 100 9.722,09 % 0,80
USD/TRY 32,5950 % 0,09
EUR/TRY 34,9918 % 0,40
Piyasalar
9.722,09
% 0,80
32,5950
% 0,09
34,9918
% 0,40
1,0705
% 0,06
45,35
0,00
2.313,84
% -0,10
88,07
% 0,06
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

'İştah kabartan' hisse

Ülker Bisküvi hisseleri, yeniden yapıalandırma hamleleri ve perakende sektörüne yönelik iyimserlikle Ağustos ayında yüzde 16 yükseldi

BofA'nın bile cazibesine karşı koyamadığı Türk hissesi
TUĞÇE ÖZSOY VE ZAHRA HANKİR - BLOOMBERG NEWS 02 09 2015, 14:00

Türk hisseleri Ağustos ayında büyük darbeler almış olsa da, yerli ve yabancı rakiplerini geride bırakan öyle bir hisse var ki Bank of America ve Duet Asset Management bile cazibesine karşı koyamıyor.

Kek ve bisküvi üreticisi Ülker Bisküvi geçen ay yüzde 16 yükselerek, 24 Ağustos'ta ayı piyasasına giren BIST 100 şirketleri arasında en iyi performans gösteren hisse oldu. Hisse; dün İpek Grubu'na yapılan operasyonlar sonrası gösterge endeks düşerken bile yüzde 2 yükseldi.

Duet'in de aralarında bulunduğu analist ve yatırımcılar şirketin yenilenen iş modelini cazip bulduğunu söylediği düşünülürse, hisselerde ralli bir süre daha devam edebilir gibi gözüküyor. Hisseleri JPMorgan tarafından Ağustos ayında "ağırlığını artır" seviyesine çıkarılan şirket kazançlarına rağmen hala küresel rakiplerinden yüzde 10 aşağıda işlem görüyor. 

Bank of America Merrill Lynch analistlerinden Andrew Smith, “Ülker, Türk perakende sektöründeki büyüme ve değerin en iyi kombinasyonlarından biri olmayı sürdürüyor. Hisse hakkında çok pozitifiz. Daha iyi hacim ve marjların etkisiyle güçlü bir ikinci yarı bekliyoruz" dedi.

Ürün portföyünü yeniden yapılandıran ve güçlü satış rakamlarına ulaşan şirket bir süredir bölgesel olarak gücünü artırıyor. Şirketin ilk yarı kârı yüzde 33 artışla 187 milyon liraya ulaşırken, ikinci çeyrek gelirleri yaklaşık yüzde 10 yükseldi.

JPMorgan geçen ay 20 lira hisse fiyatı tahminiyle Ülker için tavsiyesini "nötr"den "ağırlığını artır"a çıkarmıştı. Bu da dün 18,25 liradan kapanan hissenin yüzde 9,6 daha artacağı beklentisine işaret ediyor. Bloomberg'ün sorularına e-mail yoluyla yanıt veren Dubai merkezli analist Muneeza Hasan, bankanın şirket hakkında görüşünün değişmediğini söyledi.

Bank of America Merrill Lynch 4 Ağustos'ta yayınladığı raporunda, Türk perakende sektörünün "gelişme göstermeye hazırlanan" bir görünüm çizdiğini ve Ülker Bisküvi'nin sektördeki "potansiyel olarak en iyi" hisselerden biri olduğunu söylemişti. Ülker için "al" tavsiyesi bulunan bankaya göre hisseler 23 liraya kadar çıkabilir.

İş Yatırım analistlerinden İlyas Safa Urgancı, Ülker'in "korunaklı" bir sektörde faaliyet gösterdiğini ve "küresel talepteki zayıflıktan kaynaklanan risklere karşı bağışıklığı" bulunduğunu söyledi. Urgancı ayrıca, "Kakao ve palm yağının en büyük ham maddelerinden biri olduğunu düşünülürse düşük emtia fiyatları da olumlu bir faktör olacak" dedi.

Dünyanın en büyük ham madde tüketicisi olan Çin'den gelen talebin zayıflamasıyla Bloomberg Emtia Endeksi yıl başından bu yana yüzde 15 değer kaybetmişti.

Ülker Bisküvi Ağustos'ta ana ortağı Yıldız Holding ile Mısır ve Suudi Arabistan operasyonlarının satışı konusunda anlaştığını; Kazakistan operasyonlarının alınması konusunda ise görüşmelerin başlanmasına karar verildiğini açıklamıştı.

Yukarı

Business HT×