BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,4532 % -0,26
EUR/TRY 34,7295 % -0,70
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,4532
% -0,26
34,7295
% -0,70
1,0693
% -0,35
44,70
-0,19
2.334,81
% 0,10
89,58
% 0,65
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Şirket haberleri

Günün öne çıkan şirket haberleri

Günün şirket haberleri
BUSINESSHT 27 08 2015, 08:05

HALKBANK

Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci, sağlık nedeniyle görevinden istifa etti; Cebeci'nin yerine Recep Süleyman Özdil'in getirileceği açıklandı.

Bankadan KAP'a yapılan açıklamada, Özdil'in öncelikle Cebeci'den boşalan yönetim kurulu üyeliğine onaya sunulmak üzere getirildiği belirtilerek, gerekli yasal prosedürün tamamlanmasının ardından bankanın yönetim kurulu başkanı olarak görev yapacağı kaydedildi. 

CARREFOURSA

Carrefoursa, değerleme çalışması sonuçlarına göre 31 Mart 2015 tarihi itibariyle Kiler'in bir adet B grubu halka açık hissesi için önerilen fiyatın hisse başına 3,29 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

SOCAR

Socar CEO'su Kenan Yavuz, Socar Türkiye'nin TANAP'ın yüzde 7'sini satın alacağını söyledi. 

Goldman Sachs'ın Petlim'deki yüzde 30 ve Socar Türkiye'deki yüzde 13 hissesinin 2020-2021'de satışa sunulacağını da açıklayan Yavuz, Petlim Limanı'nın Ocak 2016'da açılacağını açıkladı.

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, geçtiğimiz haftalarda SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesini 1,3 milyar dolar karşılığında aldığını açıklamıştı. 

DOĞUŞ OTOMOTİV

HSBC, Doğuş Otomotiv ile ilgili 'TUT' olan yatırım tavsiyesini 'AL' olarak değiştirdi. Kurumun raporunda "TL’deki zayıflama ve baz etkisi ile yılın kalanında ve 2016 genelinde otomotiv pazarında daralma öngörüyoruz. Ancak Doğuş Otomotiv’in bir ithalatçı olmakla birlike bazı defansif özellikleri ile beklediğimiz daralmadan nispeten az etkileneceğini düşünüyoruz. Kur etkisine karşılık Volkswagen’den olası fiyat desteği, bazı faaliyet giderlerindeki esneklik (reklam ve pazarlama gibi), iştiraklerin kar katkısındaki artış ve yüksek marjlı yedek parça satışları bizce olumsuz ortamda Doğuş Otomotiv’in marjları ve karlılığı üzerindeki baskıyı hafifletecek unsurlardır" değerlendirmesi yapıldı. Hissede son dönemdeki geri çekilmenin bir fırsat olduğu belirtilirken revize tahminlerle 15.5 TL’den 15.2 TL’ye düşürülen hedef fiyata rağmen, yüzde 21 getiri potansiyeli doğrultusunda 'TUT' olan yatırım tavsiyesi 'AL' olarak değiştirildi.

MİGROS

HSBC, Migros ile ilgili ise hedef fiyatını aşağı yönlü revize etti. Kurumun, Migros ile ilgili hazırladığı raporda zayıf TL'nin karlılıklar üzerinde baskı yarattığı belirtildi. Raporda, hızlanan mağaza açılış performansı ile Migros güçlü çift haneli gelir büyümesini ikinci çeyrekte de sürdürdüğü vurgulandı. Bu değerlendirmeleri sonrasında kurum, Migros ile ilgili hedef fiyatını 24,6TL’den 19,6TL’ye düşürdü ve 'TUT' önerisini korudu.

HÜRRİYET GAZETECİLİK

Hürriyet Gazetecilik, kolaylaştırılmış birleşme işlemine ilişkin duyuru metninin SPK'dan onay aldığı açıkladı. Açıklamada, "Sermayesinde yüzde 100 oranında paya (oy haklarının tamamına) sahip olduğumuz Hürriyet Medya Basım Hizmetleri A.Ş.'nin tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde Şirketimiz tarafından devralınması suretiyle Şirketimiz bünyesinde gerçekleştirilecek "kolaylaştırılmış usulde" birleşme işlemine ilişkin Duyuru Metni, SPK'nun 21.08.2015 tarih ve 21/1047 sayılı Kararı ile onaylanmıştır" ifadeleri kullanıldı. 

AKSEL YATIRIM HOLDİNG

Aksel Yatırım Holding yüzde 250 oranında bedelli sermaye artırımı kararı aldı. Karar sonrası 8 milyon TL olan mevcut sermaye 28 milyon TL'ye yükselecek. Bedelli sermaye artırımında hisse senetlerinin yeni pay alma (rüçhan) hakkı döneminde 1 TL nominal değerli bir payın 1 TL' den ihraç edilmesine, yeni pay alma (rüçhan) haklarının kullanılmasından sonra kalan payların Borsa İstanbul' da bir payın bedeli 1 TL' nin altında olmamak kaydı ile Borsa'da oluşacak fiyattan ihraç edilmesine, satılamayan her 1 TL nominal değerli payın 1 TL' nın altında olmamak kaydı ile Borsa' da oluşacak fiyattan yönetim kurulu başkanımız ve imtiyazlı pay sahibi Oğuz Murat OTAY tarafından alınmasının taahhüt edilmesine karar verildiği duyuruldu.

GEDİK YATIRIM HOLDİNG

Gedik Yatırım Holding A.Ş.'nin iştiraklerinden ZEN ENERJİ A.Ş. yenilenebilir güneş enerjisinde  ilk projesini hayata geçiriyor. Zen Enerji A.Ş.'nin Burdur ili Yeşilova İlçesi Yarışlı Köyünde gerçekleştireceği 8,2 MW'lık Güneş Elektrik Santrali  projesi  TEDAŞ tarafından onaylanmış ve Dağıtım Şirketi ile enerji anlaşması imzalandı. Tesisin müteahhitliği aynı zamanda projenin ortağı olan Güney Kore'li Hanwha Q Cells tarafından üstlenildi. Tesisin Kasım 2015 ayında devreye girmesi planlanıyor. Projede üretilecek elektrik ile yıllık 9.375 ton CO2 gazı azaltımı sağlanması hedefleniyor. 

Yukarı

Business HT×