BIST 100 9.524,59 % -0,06
USD/TRY 32,5909 % 0,19
EUR/TRY 34,7139 % 0,08
Piyasalar
9.524,59
% -0,06
32,5893
% 0,18
34,7174
% 0,09
1,0632
% -0,10
45,49
0,00
2.383,41
% 0,18
88,99
% 2,16
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Şirket haberleri

Türkiye'deki şirketlerden günü öne çıkan haberleri

Türkiye'deki şirketlerden günü öne çıkan haberleri
BUSINESSHT 29 07 2015, 07:39

AVİVASA

Şirketin sermaye artırım kararı hisseleri yükseltti. 

ARÇELİK

HSBC Araştırma Arçelik ile ilgili 'AL' olan hisse tavsiyesini 'TUT' olarak değiştirdi. HSBC Araştırma tarafından hazırlanan raporda Arçelik’in 2. çeyrek sonuçlarının net karda bir defaya mahsus ertelenmiş vergi geliri etkisiyle tahminlerin oldukça üzerinde gelmekle birlikte, operasyonel performans ve marjlar beklentilerin hafif altında kaldığı vurgulandı. Raporda, "Yılın ikinci yarısında yurtiçi beyaz eşya satışlarında geçen yıldan gelen baz etkisi (olumsuz), yurtdışı TV satışları için ise destekleyici baz etkisi bulunuyor. Ayrıca TV işkolu marjlarında toparlanma ağırlıklı USD/EUR paritesine bağımlı olmaya devam edecek. 2. çeyrek sonuçları ve ikinci yarı görünümü ışığında iyimser kalan marj tahminlerimizi hafif şekilde aşağı yönde revize ettik. Revize tahminlere karşın İNA modelimize dayalı 16,5 TL hedef fiyatımızı sürdürüyor, yüzde 13 yukarı potansiyelin sınırlı olması nedeniyle 'AL' olan tavsiyemizi 'TUT' şeklinde değiştiriyoruz" değerledirmesi yapıldı.

COCA-COLA İÇECEK

Coca-Cola İçecek, Tacikistan'daki operasyonlarını yakın gelecekte büyütmeyi planlıyor. Asian-Plus'ın haberine göre, Kazakistan Devlet Yatırımlar ve Gayrimenkul Yönetim Komitesi (GosKomInvest) Birinci Başkan Yardımcısı Lochin Fayzulloyev, gazetecilere yaptığı açıklamada, Coca-Cola İçecek'in Duşanbe'deki şişeleme tesisinde ikinci bir üretim hattının kurulması konusunda Coca-Cola İçecek ile GosKomInvest arasında anlaşmanın Ekim ayında imzalanacağını ifade etti. 

DOĞAN HOLDİNG

Doğan Grubu, yazılı basında bugün Hanzade Doğan Boyner hakkında çıkan haberlere yönelik yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, POAŞ’ın yurtdışından ithal ürünlerinde kanun ihlali yapıldığı iddialarına karşı, “POAŞ tarafından ithal edilen petrol ürünleri gümrük vergisinden muaftır. Olmayan bir verginin kaçırıldığı iddiası abestir. Hiçbir raporda eksik ödenen vergi bulunduğu iddiası yoktur. Aksi olsaydı bu güne kadar POAŞ’a eksik ödenen gümrük vergileri ve cezaları için ihbarname düzenlenmiş olması gerekirdi” ifadelerine yer verildi.

YILDIZ HOLDİNG

Yıldız Holding, 2008’de üniversite ve hastanelerde açmaya başladığı ‘Harvest’ kafeleri iki genç girişimciye devretti. 25 yaşındaki girişimciler Yusuf Kösdağ ve Murteza Koç ortaklığıyla kurulan Hasat Mağazacılık, Harvest kafeleri büyütmeye odaklandı. Ekonomist Dergisi'nden Özge Yavuz'un haberine göre Her yıl iki hastane ve iki üniversitede şube açmayı planladıklarını belirten ortaklardan Yusuf Kösdağ, “Franchise da vereceğiz” diyor.

SPK BÜLTENİ

SPK haftalık bülteninde birçok kişi ve kuruma ceza verdiğini duyurdu. Üç şirkete brüt takas uygulaması gelirken, iki şirketin de bedelli sermaye artımı için başvurduğu açıklandı.

Yukarı

Business HT×