BIST 100 9.722,09 % 0,80
USD/TRY 32,5611 % 0,02
EUR/TRY 34,8538 % -0,03
Piyasalar
9.722,09
% 0,80
32,5611
% 0,02
34,8538
% -0,03
1,0696
% -0,05
45,35
0,00
2.324,41
% 0,10
87,82
% -0,68
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Şirket haberleri

Türkiye'deki şirketlerden öne çıkan haberler

Türkiye'deki şirketlerden öne çıkan haberler
BUSINESSHT 13 07 2015, 07:24

GALATASARAY

Galatasaray hisselerinin fiyatı, Riva arazisinde gayrimenkul projelerinin hayata geçirilebileceği beklentisi ile yüzde 10,5 yükselerek tavan oldu. Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, hafta sonu gerçekleştirilen olağanüstü mali genel kuruldan borçların yapılandırması ve gayrimenkullerin değerlendirilmesi başta olmak üzere bir dizi mali konuyla ilgili onay almıştı. 

GENEL ENERGY

Çukurova Holding'in sahibi Mehmet Emin Karamehmet'in ortak olduğu Genel Energy'nin CEO'su olarak Murat Özgül atandı. Şirketten yapılan yazılı açıklamada Tony Hayward'ın Genel Energy Yönetim Kurulu Başkanı olmasıyla boşalan CEO'luk görevine Özgül'ün atandığı belirtildi. Özgül, son olarak Genel Energy'nin Türkiye ve Kuzey Irak Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Genel Energy bugün Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi kontrolündeki bölgede petrol arama faaliyetlerinin bu yıl için askıya aldığını bildirmişti. 

AKSA ENERJİ

Aksa Enerji yurtiçinde 500 milyon lira nominal tutara kadar nitelikli yatırımcılara borçlanma aracı ihraç etme kararı aldı ve ihraca aracılık etmesi için Ünlü Menkul Değerler'i yetkilendirdi. Şirket KAP'a yaptığı açıklamada söz borçlanmanın bir yıl içinde ve bir veya birden fazla ihraç yoluyla gerçekleştirilebileceği belirtildi.

MİGROS

Anadolu Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, Anadolu Endüstri Holding'in dolaylı olarak Migros'un yüzde 40,25 hissesini almak üzere BC Partners ile yaptığı anlaşma Rekabet Kurumu tarafından 9 Temmuz 2015 tarihinde onaylandı. Haberin ardından Migros hisselerinde önemli yükseliş görüldü. Yüzde 5,49 yükselişle 22,10 lira seviyesinden açılan hisseler 12:10 itibariyle yüzde 3,34 primli işlem görüyor. 

ERDEMİR

Erdemir, Ereğli Tesisleri'nde galvanizleme kapasitesini yılda 350,000 ton artıracak olan 120 milyon dolar tutarında galvanizleme hattı yatırımı için Primetals Technologies ile anlaşma imzaladı. Şirketin KAP'a yapılan açıklamada hatta ticari üretimin Mitsubishi-Siemens ortaklığı olan Primetals ile sözleşmenin yürürlüğe girmesinden 29 ay sonra başlayacağı belirtildi.

OSMANGAZİ ELEKTRİK DAĞITIM

Bu yıl şubat ayında Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’nin çoğunluk hissesini almak için anlaşan Çinli China Machinery Engineering Corporation (CMEC), bu satın almadan vazgeçtiğini Enerji Bakanlığı’na bildirdi. CMEC, bu yıl Şubat ayı başında GUOXIN International Investment Corporation (GXIIC) adlı Çin merkezli diğer bir şirket ile birlikte Osmangazi Elektrik Dağıtım ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış şirketlerinin yüzde 75’ini dolaylı yoldan 384,6 milyon dolara satın almak için anlaştığını açıklamıştı.

ASELSAN

ASELSAN ile Suudi Arabistan'ın Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kral Abdulaziz Şehri Bilim ve Teknoloji Kurumu (KACST) ve Suudi yatırım şirketi TAQNIA Savunma ve Güvenlik Teknolojileri (DST) arasında mutabakat muhtırası imzalandı. İmzalanan mutabakat muhtırası kapsamında, KACST,  TAQNIA Savunma ve Güvenlik Teknolojileri Şirketi ve ASELSAN arasında devlet makamları ve diğer kurum ya da kuruluşlarla koordineli şekilde işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor. 

ANADOLU CAM

Anadolu Cam, Rusya'da faaliyet gösteren şirketlerinin yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında; Hollanda'da faaliyet gösteren bağlı ortaklıklarından Anadolu Cam Investment B.V.'nin  yüzde 24, Balsand B.V.'nin yüzde 49 oranındaki Sudel Invest S.a.r.l. paylarının Hollanda'da kurulan AC Glass Holding B.V. tarafından satın alındığını açıkladı. Açıklamaya göre hisseler toplamda 66 milyon euro karşılığında devredildi.

REYSAŞ

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, depo yatırımlarında atağa geçerek Türkiye’nin farklı bölgelerinde 84 depo kuran Reysaş, bu alandaki yatırımı destekleyecek yeni bir şirket kurdu. Depolamada 2016 sonuna kadar 1 milyon m2’ye ulaşmayı hedefleyen Reysaş, depo müşterileri için şimdi de forklift kiralama işine girdi. 

Yukarı

Business HT×