BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,4557 % -0,25
EUR/TRY 34,7437 % -0,66
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,4540
% -0,26
34,7429
% -0,66
1,0696
% -0,32
44,70
-0,19
2.336,46
% 0,17
89,35
% 0,38
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

TÜSİAD Başkanı konuştu

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, siyasilere bir an önce hükümet kurulmalı çağrısı yaptı

TÜSİAD Başkanı konuştu
HURRİYET.COM.TR 12 07 2015, 13:49

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, siyasilere 'bir an önce hükümet kurulmalı' çağrısı yaptı.

CNN Türk'e konuk olan TÜSİAD Başkanı Başaran-Symes, "Bir an önce ekonomik reformlara geçilmeli, büyüme hızlanmalı, bu yüzden vakit kaybedilmemeli" dedi ve kurum olarak doğruları söylemek konusunda seslerini kısmayacaklarını belirtti.

Hükümetin şekline, içeriğinde kimlerin olacağından çok kapsamına, gücüne baktıklarını söyleyen Başaran-Symes, "İki büyük parti matematiksel olarak da desteklenen bir şekilde, doğal olarak daha güçlü olur. Bu hükümetin hakikaten çok temel noktalarda Türkiye’nin yatırım ortamını açacağı, kaliteli büyümeyi destekleyecek bir hükümet olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz birlikte çalışmak için heyecanlıyız, o yüzden de biz hep diyoruz, vakit kaybetmeyelim, hemen hükümet kuralım" dedi.

SESİMİZİ KISMAYACAĞIZ


Başaran-Symes, bugüne kadar doğruları söylediklerini, bundan sonra da devam edeceklerini de sözlerine ekledi ve şöyle dedi: “Şu anda biz yeni yönetim kurulu olarak, tüm emeğimizi Türkiye için daha iyi neler yapabiliriz diye düşünerek hareket etmeyi hedefliyoruz. İş yaparak konuşalım, işlerimizle gündeme gelelim diyorum. sivil toplum iş dünyası siyasilerle birlikte çalışırsak daha iyi işlere imza atarız. Tek başımıza bizim yaptığımız işin bir yararı olmakz Sesimizi de doğru bildiğimiz şeylerde kısmayacağız. Doğruyu söylemek bir sorumluluktur, bence cesaret değildir." 

TÜSİAD’A ELEŞTİRİLER

TÜSİAD Başkanı, siyasilerden gelen sert eleştirilere yönelik, “TÜSİAD çok önemli bir demokrasi içinde, iş dünyası için yeni gündemler yaratarak, iş dünyası için çok önemli bir görev üstlendiğini düşünüyorum. Ankaraya ne zaman gitsek bu konuda takdir alıyoruz. Bazen eleştiriler oluyor, bazen başkanlarını rencide eden maalesef sözler de oluyor. Bu durumu zamanla aşacağımızı inanıyorum” dedi. 

“KOALİSYONDAN UMUTLUYUZ”

Koalisyon için umutlu olduklarını belirten TÜSİAD Başkanı, erken seçim tartışmaları için çok erken olduğunu söyledi.

Başaran-Symes, "Koalisyondan korkmak gibi bir şeyi düşünemiyorum. Koalisyonlardan çok güzel işler çıkabilir. Ortak paydalarda anlaşılmış ama bu partilerin ortak paydalarından çok Türkiye’nin ortak paydalarında olmalı" diye konuştu.

Yukarı

Business HT×