BIST 100 9.722,09 % 0,80
USD/TRY 32,5570 % -0,03
EUR/TRY 34,9450 % 0,26
Piyasalar
9.722,09
% 0,80
32,5540
% -0,04
34,9429
% 0,26
1,0702
% 0,03
45,35
0,00
2.318,59
% 0,10
87,94
% -0,09
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

"Kriz sözü art niyetli"

Başbakan Yardımcısı Babacan: Krizin tanımı bellidir. Kriz ifadesini kullananlarda art niyet aramak lazım

Babacan: Kriz ifadesini kullananlar art niyetli
AA 05 06 2015, 09:30

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "İktisatta bir kriz tanımı vardır, kriz terminolojisi hangi ortamda kullanılır bu çok açıktır. Dolayısıyla kriz ifadesini kullananlarda biraz art niyet aramak lazım" dedi.

Babacan bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Siyasete giriş sürecini anlatan Babacan, "AK Parti ilk kurulduğunda niyetim dışarıdan destek olmak, ticari hayatla ilgili sorun ve önerileri partimizle paylaşmaktı" dedi. 

Babacan, hükümette görevlendirildiğini de bir ramazan günü akşam televizyonlardan öğrendiğini belirtti.  

Göreve geldiği dönemde ülkenin zor dönemlerden geçtiğini hatırlatan Babacan, süreç içerisinde AK Parti'nin bu zorlukları aşabileceğinin görüldüğünü kaydetti.

Babacan, son zamanlarda piyasalarda kriz ifadeleri kullanıldığının hatırlatılması üzerine, "İktisatta bir kriz tanımı vardır, kriz terminolojisi hangi ortamda kullanılır bu çok açıktır. Dolayısıyla kriz ifadesini kullananlarda biraz art niyet aramak lazım" diye konuştu.

Türkiye'nin, zor bir ekonomik konjonktürde bulunduğuna dikkati çeken Babacan, bu zorluklara rağmen ülkenin büyümeye ve istihdam üretmeye devam ettiğini, böyle bir ekonomiye kriz ekonomisi demenin gülünç olacağını belirtti.

Babacan, Türkiye'deki ekonomik başarının en önemli sebebinin siyasi istikrar ortamı olduğunu belirterek, "Siyasi istikrarın kaybolduğu ülkelerde ekonomik başarıyı görmek mümkün değil. Dünyada bunun örneğini kolay kolay bulamazsınız" dedi. 

Yapısal reformlara da değinen Babacan, "Türkiye'nin bundan sonraki ekonomik kalkınmasını ve geleceğini belirleyecek olan yapısal reformlar olacaktır" ifadelerini kullandı.

Babacan, muhalefetin ekonomik vaatlerinin hatırlatılması, kendilerinin asgari ücreti neden bin 500 liraya çıkarmadıklarının sorulması üzerine de "Şu anda iktidar sorumluluğunu omuzunda taşıyan, seçimlerden sonra tek başına iktidar olma ihtimali en yüksek parti AK Parti'dir. Biz hayallerle uğraşamayız, kimseyi aldatamayız. Bu bizim kültürümüzde yok. Ne aldatan oluruz, ne aldanan oluruz. Biz ekonomi politikalarımızı hep gerçekler üzerine inşa ettik. Hayaller üzerine kurgulanan ekonomi politikalarının nasıl kötü sonuçlar verdiğini de kendi tarihimizde yaşadık" değerlendirmesinde bulundu.

Yukarı

Business HT×