BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5845 % 0,17
EUR/TRY 34,8015 % 0,33
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5845
% 0,17
34,8015
% 0,33
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.399,82
% 0,87
87,54
% 0,49
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Bloomberg, ABD'deki altyapı eksikliğinden yakındı

ABD hükümetinin ülkenin altyapılarını geliştirmek için hiç birşey yapmamamsını eleştiren Bloomberg, geçtiğimiz hafta meydana gelen Amtrak tren kazasının bile kongreyi harekete geçirememesinden yakındı

Bloomberg, ABD'deki altyapı eksikliğinden yakındı
MARKETWATCH 20 05 2015, 14:50

New York'un eski belediye başkanı Michael Bloomberg, hem Demokrat'ları hem de Cumhuriyetçi'leri ABD'deki altyapıları geliştiremediklerinden dolayı eleştirdi.

Bloomberg, “Başka hiçbir konu yatırım kıtlığını daha iyi örneklendiremez. Altyapıların önemle ele alınması için Amtrak tren kazasının yaşanması gerekmiyordu, ki bu trajedi bile bunu gerçekleştiremedi" dedi. Geçtiğimiz hafta Philadelphia'da meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan Amtrak treni kazasından bahseden iş adamı, bu trajedinin ülkenin ulaşım sisteminin geliştirilmesi gerektiğini ispatladığını belirtti. 

Bloomber LP şirketinin kurucusu ve CEO'su Bloomberg, “Son 15 yılda hem demokratik hem cumhuriyetçi Kongreler ve Başkanlıklar altında Washington bize hep en kötüsünü verdi" dedi. İş adamı hem reform, hem de yatırım eksikliğinden yakındı.

Highway Trust Fund'una konuşan Bloomberg, Washington'un en korktuğu 3 kelimenin "vergi, gaz ve artış" olduğunu vurguladı.

Federal hükümet, otoyol fonlamasını benzin ve dizel yakıt vergilerinden gelen paraların muhafaza edildiği Highway Trust Fund sayesinde elde ediyor. Buna rağmen, benzin ve dizel vergileri 1993'ten beri federal seviyenin üstüne çıkartılmadı.

Üstelik yakıt verimlili araçların git gide daha sık kullanılması da fonlamadan elde edilen paraya darbe vurdu. 

Bloomberg, Başkan Obama'nın "azimli bir altyapı planını ortaya koyduğu" için takdiri hakkettiğini belirtti. Bahsettiği şey, yurtdışında bulunan Amerikan şirketlerinden alınan vergilerin artırılmasıyla altyapı fonunu yükseltmeyi öngören, yönetimin 6 yıllık "Grow America Act" planı. Bloomberg, "Ama bu çift partili bir konu olmalı. Kongre yapabildiği en iyi şeyi yapıyor yani elinden gelenin en azını." diye belirtti.

Ayrıca Bloomberg, geçmiş siyasi deneyiminden dolayı alaycı olduğunu söyledi. Seçilmiş yetkililerin dikkatlerini çekebilmenin en iyi yolu ya işlerini elde tutmalarını sağlamak ya da onları işlerinden etmek.

Son olarak Bloomberg, yine alaycı bir tavırla, “Her trafikte takılı kaldığınızda senatörünüzü ve bir Kongre üyesini arayın ve onlara paranıza mal olduklarını ve hayat tarzınızı mahvettiklerini söyleyin" diye önerdi. 


Yukarı

Business HT×