BIST 100 9.722,09 % 0,80
USD/TRY 32,5714 % 0,01
EUR/TRY 34,8876 % 0,10
Piyasalar
9.722,09
% 0,80
32,5715
% 0,01
34,8877
% 0,10
1,0697
% -0,02
45,35
0,00
2.318,33
% 0,09
88,02
% -0,45
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Adnan Bali sert konuştu

İş bankası Genel Müdürü Adnan Bali, İzmir'de sert açıklamalarda bulundu. Bali, "Kimse üzerimizden cephe genişletmeye çalışmasın" dedi

Adnan Bali sert konuştu
BUSINESSHT 23 03 2015, 17:07

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali İzmir'de sert açıklamalarda bulundu. Bali, "Kimse üzerimizden cephe genişletmeye çalışmasın. Bu kurumun hissedar yapısı üzerinden yalan yanlış bilgilerle gayri şeffaf medyalarda aslı astarı olmayan değerlendirmeler, ileri geri değerlendirmeler yapılıyor. Bunların bir kısmı bilgi, bir kısmı da vicdan eksikliğinden yapılıyor" dedi.

Bali konuşmasını şöyle sürdürdü: "İş Bankası’nın hissedar yapısı bellidir. Bu konuda en küçük bir belirsizlik yoktur. Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun kayıtlarına bakan, anında ne olduğunu ne bittiğini görür. İş Bankası’nın hissedar yapısı belli özellikler, farklılıklar da taşır. İş Bankası, çalışanlarının ve bu kuruma uzun yıllar hizmet etmiş emeklilerinin en yüksek hissedarlığı oluşturduğu, kurumsal manadaki en yaygın sahiplik modelidir. Diğer taraftan çoklukla, sıklıkla, az bilgiyle ya da kasıtlı bilgiyle çoğaltılan politik parti temsili, politik parti ortaklığı konusu var. Defalarca ifade ettik, bir kez daha ifade etmek istiyorum; politik bir partinin Yönetim Kurulu’ndaki temsili, Atatürk paylarına isabet eden kâr paylarının Atatürk’ün vasiyeti gereği Türk Tarih ve Türk Dil Kurumu’na aktarılmasına nezaretten ibarettir. Başka herhangi bir boyut, parasal veya teknik manada başka herhangi bir boyut içermemektedir."

"BANKA OLARAK TARAF DEĞİLİZ"

Kimsenin kendi hedefi üzerinden ya da kendi hedefi uğruna gayri şeffaf medyalarda İş Bankası üzerinden, İş Bankası gibi bu ülkenin gözbebeği kurumları yıpratmayı denememesi gerektiğini belirten Bali, "Kimse bizim üzerimizden asla cephe genişletmeye çalışmasın. Nitekim bu işe de yaramaz. Bu kurumun istikrarı, bu kurumun güveni, hissedar yapısındaki sağlamlık, müşterilerinin teveccühü bu yönde yaratılmak istenilen fırtınalara kısa süre içinde gereken cevabı en doğru şekliyle verdi" dedi.

Bali, İş Bankası’nın siyasetin içinde olmadığını, bir anonim şirketi düzgün, teknik bir tutarlılıkla yönetmeyi, bu ülkeye ve paydaşlarına değer yaratmayı hedeflediğini vurgulayarak, “Faaliyet alanımız ile ilgisi olmayan hiçbir konuda biz bu ülkede bir Banka olarak taraf değiliz, ama bu ülkeye tarafız, Türkiye’ye tarafız” dedi.

Türkiye İş Bankası’nın, 2008 yılından bu yana KOBİ’lere bilgi ve danışmanlık desteği sağlamak amacıyla düzenlediği İş’le Buluşmalar Toplantısı’nın 39’uncusunda konuşan Bali, Türkiye’nin şu anda politik, ekonomik ve jeopolitik unsurların iç içe geçtiği zorlu bir süreçten geçtiğini, bunun piyasalarda ciddi şekilde volatilitenin, dalgalanmanın artması sonucunu getirdiğini söyledi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu konjonktürde her şeye rağmen ekonomisindeki esnekliğin ve makro ekonomik göstergelerindeki sağlamlığının önemli bir avantaj olduğunun altını çizen Bali, “Bunlardan en önemlisi de politik irade, politik kararlılık ve teknik manada hazırlıklı olma hali” dedi.

Yukarı

Business HT×