BIST 100 9.142,40 % 0,69
USD/TRY 32,3840 % 0,12
EUR/TRY 35,0327 % 0,04
Piyasalar
9.142,40
% 0,69
32,3840
% 0,12
35,0327
% 0,04
1,0791
% 0,03
47,74
0,09
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

'Dolarda gereğini yaparız''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adeta dolar zengini yaratmaya çalışıyorlar. Sakın dolara yüklenmeyin duvara toslarsınız. Biz de önümüzdeki hafta yaparız" dedi

Önümüzdeki hafta gereğini yaparız
BUSINESSHT 08 03 2015, 10:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığını belirterek "Dolar zengini yaratmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'te konuşan Erdoğan, "Adeta dolar zenginleri üretmek istiyorlar. Bunun gayreti içindeler. Fakat bir taraftan da o da enteresan, Merkez Bankasını da köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Bana diyorlar ki 'Merkez Bankasına çok vuruyorsun' şimdi Merkez Bankası çıksın işte çözsün sorunu, o çözecek, ben mi çözeceğim. Ortada böyle bir vaka var. Olay bir parite meselesi, olay bu" dedi.

Dolar kuru geçen hafta ABD'de beklentilerin üzerinde gelen istihdam verilerinin ardından 2,64 seviyesini aşarak rekor kırdı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün de spekülasyonla kriz çığırtkanlığı yaparak, faizi yüksek tutarak, bu milletin kazancını, birikimini, umudunu, emeğini birilerine aktarmak, peşkeş çekmek istiyorlar" dedi.

Bu iradenin karşısında, dün nasıl dimdik durulduysa bugün de aynı kararlılıkla durulacağına işaret eden Erdoğan, "Spekülatörlerin, kan tüccarlarının, kavgadan medet umanların, milletin kaynaklarına göz dikenlerin her zaman birtakım aracıları, yardımcıları, maşaları olmuştur" ifadesini kullandı.

Erdoğan, ülkenin bütün bankacılarıyla finans sektöründeki kişilerine seslenmek istediğini vurgulayarak, şöyle konuştu: 

"Bakınız yatırımcılarımıza, iş adamlarımıza yaptığınız uygulamalar bilesiniz ki size ters dönebilir. Bu geri çağırmalar, verdiğiniz kredilerde vesaire geri çağırmalar, kuralların dışına çıktığı anda bunun bedelini siz ödersiniz. Şu anda adeta bir parite krizini dünya yaşatıyor. Nedir o parite krizi? Dövizle avro arasındaki ilişki. Şu anda bu ilişkinin hesaplamasını yaptığınız anda 10 yıl öncesiyle TL noktasında çok fark yok. Ama burada adeta dolar zenginleri üretmek istiyorlar. Bunun gayreti içindeler. Fakat bir taraftan da o da enteresan, Merkez Bankasını da köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Bana diyorlar ki 'Merkez Bankasına çok vuruyorsun' şimdi Merkez Bankası çıksın işte çözsün sorunu, o çözecek, ben mi çözeceğim. Ortada böyle bir vaka var. Olay bir parite meselesi, olay bu."

Avro'daki yükselişe de değinen Erdoğan, buradaki dengesizlikten dolar zenginleri meydana getirmeye gayret edildiğini ama başarılamayacağını dile getirdi.

"Sakın dolara yüklenerek, dolar alarak 'köşeyi döneriz' gibi bir şeyin içerisine girmeyin, yanlış yaparsınız, duvara çarparsınız" şeklinde konuşan Erdoğan, "Gereğini bizler de önümüzdeki hafta içerisinde yaparız" dedi.

Yukarı

Business HT×