PİYASALAR

Fitch 25 Türk bankasının kredi notunu negatif izlemeye aldı

Fitch, varlık değerleri, kârlılığı ve fonlama profillerine dair risklerin olduğunu gerekçe göstererek 25 bankayı negatif izlemeye aldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 25 Türk bankasını negatif izlemeye aldı.

Negatif izlemenin bankaların performanslarına dair riskleri yansıttığını vurgulayan açıklamada "Ekonomi kötüye gitmezse not indiriminin bir basamak olarak kısıtlanması olası" denildi. 

Negatif izlemenin altı ay içerisinde kaldırılması beklenirken Fitch, bankaların varlık değerleri, kârlılığı ve fonlama profillerine dair risklerin olduğu açıkladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"Negatif İzlemeye (RWN) alınan Türk Bankaları'nın finansal kapasiteleri; performansları, varlık değerleri, kârlılığı ve pek çok durumda likidite ve fonlama profillerindeki artan riski yansıtıyor. Ekonomik ve mali piyasa şartları daha da kötüye gitmezse, pek çok durum için not indirimlerinin sadece bir basamak olarak kısıtlanması olası. Artan fonlama maliyetleri, yavaşlayan kredi büyümesiyle, sektörün 2018'de kârlılığın görece zayıflamasını bekliyoruz. Performanslar varlık değerlerinde kayda değer bir gerileme olursa, bozulma gösterebilir. "