PİYASALAR

"Bankacılık sektörü dış finansmana erişim konusunda hiçbir sorun yaşamıyor"

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, ""Her yıl daha çok sayıda ülke ve bankadan kaynak temin eden sektörümüz, küresel likidite daralmasına karşı dirençli hale gelirken, vadesi gelen borçlanmalarını da kreditör yelpazesini genişleterek yeniliyor." dedi.

Halkbank Genel Müdürü Arslan, Türk bankacılık sektörünün, dış finansmana erişim konusunda özellikle son 10 yıldır hiçbir sorun yaşamadığını, aktif kalitesinin finansman arzı konusunda bir teveccühü beraberinde getirdiğini söyledi.

Sektör genelinde sendikasyon yenilenme oranının yüzde 110 seviyesinde olduğunu ve küresel finans kuruluşlarından sağlanan fonları çeşitlendirmek üzere çalışmaların sürdüğünü ifade eden Arslan, "Halkbank olarak, Avrupa Yatırım Bankası, Dünya Bankası, Fransız Kalkınma Ajansı, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası gibi uluslararası finans kuruluşlarıyla, öncelikle KOBİ'lerin orta-uzun vadeli finansman ihtiyaçlarının karşılanması için güçlü iş birliklerine sahibiz. Bu kapsamda, 2004'ten bu yana, vadesi 8 ila 30 yıl arasında değişen toplam 3,5 milyar dolar kaynak temin ettik. Uluslararası ölçekteki bankacılık deneyimimizle gelecek dönemde de yeni iş birlikleri kuracağız." şeklinde konuştu.

Arslan, Türk bankalarının, kısa vadeli döviz yükümlülüklerini karşılama konusunda yeterli likidite oranına sahip olduğunu vurguladı.

Sektörün sahip olduğu yabancı para varlıkları ile kısa vadeli borçlarını rahatlıkla karşılayabilme gücü bulunduğunu ifade eden Arslan, "Her yıl daha çok sayıda ülke ve bankadan kaynak temin eden sektörümüz küresel likidite daralmasına karşı dirençli hale gelirken, vadesi gelen borçlanmalarını da kreditör yelpazesini genişleterek yeniliyor." dedi. 

DOLARDA KRİTİK SEVİYEYİ BİLEN STRATEJİSTEN REKOR YORUMU