PİYASALAR

Çelebi'nin beklediği imza yine ertelendi

Çelebi Nas'ın Hindistan'da beklediği sözleşme imzası ikinci kez ertelendi

Çelebi Hava Servisi'nin Hindistan'daki iştiraki Celebi Nas'ın Bombay (Mumbai) şehrindeki Chhatrapati Shivaji Uluslararası Havalimanı'nda 10 yıllık yer hizmetleri imtiyazında beklediği imza 15 gün daha uzatıldı.

İlk başta 4 Mart'ta imzalanması beklenen sözleşme 15 Mart'a ertelenmişti. Şimdi ise bu süre 15 gün daha ertelendi ve 30 Mart 2018'e uzatıldı.

Çelebi'den yapılan açıklamada "Söz konusu imtiyaz sözleşmesinin imza süreci 15 Mart 2018 tarihine kadar tamamlanamamış olup, Mumbai International Airport tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, imtiyaz sözleşmesi imza süresi 30 Mart 2018'e uzatılmıştır." denildi.

PROSEDÜRLERİ BEKLİYOR

Çelebi, 5 Şubat'ta yaptığı açıklamada, ihalenin Celebi Nas lehine sonuçlandığını açıklamış, Hindistan'da geçerli kanunlar ve düzenlemeler uyarınca alınması gereken herhangi onay veya izin veya lisansların temin edilmesi sonrası en geç 4 Mart 2018 tarihine kadar imtiyaz sözleşmesi imza edeceği bildirilmişti.

Havalimanı'na Temmuz 2009'dan beri yer hizmetleri sağlayan Celebi Nas'ın sahip olduğu 10 yıllık yer hizmetleri imtiyazının 1 Ocak 2020'den 31 Aralık 2029'a uzatılması için gerekli prosedürün tamamlanması bekleniyor.

BİR BAKIŞTA ÇELEBİ'NİN HİNDİSTAN'I

Öte yandan Celebi Nas'ın aynı havalimanı yolcu terminalindeki yolcu köprülerine monte edilmiş olan havalandırma ve jeneratör hizmetlerinin verilmesi işi ile ilgili olarak Mayıs 2036'ya kadar imtiyaz hakkı bulunuyor.

2017 sonunda 2 bin 813 personeli bulunan Celebi Nas'ta Çelebi Hava Servisi’nin yüzde 57 payı bulunuyor ve 2017 yılının Ocak-Aralık döneminde 25 bin 473 uçuşa hizmet verdi.

Şirketin Hindistan'da Celebi Delhi Cargo, Celebi Delhi Ground Handling iştirakleri de bulunuyor.

Son olarak bugün Celebi Delhi'nin Bangalore şehrinde mukim Begaluru Kempegowda Uluslararası Havalimanı işletmecisi Bangalore International Airport Limited tarafından, Begaluru Kempegowda Uluslararası Havalimanı'nda 10 yıl süre ile yer hizmetleri vermek üzere açılan ihaleye teklif verdiği açıklandı.

Çelebi'nin Hindistan hükümetine ait Air India'nın yer hizmetleri iştirakine talip olduğu da basına yansıyor.

KARSAN'DAN ABD İHALESİ İÇİN YENİ İMZA
BORÇ BATAĞINDAKİ ŞİRKETE TALİP ÇIKTI