PİYASALAR

Günün şirket haberleri

Şirketlerden öne çıkan haberler

KARDEMİR

Kardemir'in Noble ile Hong Kong'taki tahkim sürecinin Haziran'da tamamlanması bekleniyor.

Hammadde tedarikçilerinden biri olan Noble Resources International aleyhine elde edemediği kargolar nedeniyle tahkim başvurusunda bulunan Kardemir'in 2017 Eylül ayında başlayan 33,6 milyon dolarlık tahkim süreci devam ediyor.

Anadolu Yatırım Araştırma Bölümü, şirket yetkililerinin tahkim sürecinin devam ettiğini bu yılın Haziran ayında tamamlanabileceğini belirttiklerini yazdı.

Ak Yatırım'a göre tahkim için tahsilatın olağanüstü gelir olarak 2018 kârına eklenmesi durumunda tahmin edilen net kar rakamı 20 düzeyinde artabilir. Kurumun tahmini 669 milyon lira.

Noble, 2022 vadeli tahvilinin geçtiğimiz Cuma günü yapması gereken ödemesini yapmamasıyla gündeme geldi. Yatırımcıların dikkati şimdi Noble'nin 20 Mart'ta yapması gereken 379 milyon dolarlık tahvil ödemesini çevrildi. 

DEV EMTİA ŞİRKETİ KUPON ÖDEMESİNİ YAPAMADI

KONFRUT GIDA

Borsanın bugün hisselerini işleme kapattığı bir diğer şirket olan Konfrut Gıda da açıklama yaptı.

Açıklamada, "Şirketimizin payları üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin "Olağandışı fiyat ve miktar hareketleri" başlıklı 8. maddesine istinaden kamuya açıklanmamış özel bir durum bulunmamaktadır." denildi.

Böylece talep edilen özel durum açıklamasının Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) duyurulmuş olması sebebiyle pay sırasında 11:00-11:10 saatleri arasında açılış seansı yapılacak ve 11:15't yeniden işleme açılacak.

YATAŞ

Yataş, kamuya açıklanmamış özel bir durum bulunmadığını bildirdi.

Böylece talep edilen özel durum açıklamasının Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) duyurulmuş olması sebebiyle pay sırası saat 10:30'da işleme açılarak 10:30-10:40 saatleri arasında açılış seansı yapılacak ve 10:45'te yeniden işleme açılacak.

BORSA İSTANBUL

Borsa İstanbul, şirket paylarında meydana gelen olağandışı fiyat/miktar hareketine ilişkin olarak talep edilen özel durum açıklamasını Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) zamanında göndermeyen Yataş ve Konfrut Gıda'nın tahtasını geçici olarak işleme kapattı.

PEKER GYO

Peker GYO, piyasa koşulları nedeniyle Sultan Makamı Sitesi'nde 1.085.314 TL ekspertiz değerine sahip konutu değerinin 21.539,41 TL altına 1.063.774 TL'ye sattı ve 16.467 TL zarar etti.

Satış bedeli, son bilançodaki hasılatın yüzde 0,28'i kadar ve aktiflerin yüzde 0,17'si ile sınırlı.

"İNŞAAT SEKTÖRÜ BİTME NOKTASINA GELDİ"

TÜRK HAVA YOLLARI

THY yönetimi, yasal kayıtlarındaki 7,14 milyar lira zararı nedeniyle temettü dağıtmamayı Genel Kurul'da teklif edecek.

2017'de SPK'ya göre 639 milyon lira kar eden şirket aynı dönemde yasal kayıtlarda 2,86 milyar lira zarar yazdı.

Öte yandan THY, 2018 yılı ve sonrası kargo uçağı ihtiyacının temini kapsamında 1 adet A330-200F kargo uçağının  DVB Bank SE firmasından satın alınmasına karar verdi.

Ayrıca Boeing firmasından 25 adet kesin, 5 adet opsiyon olmak üzere toplam 30 adet B787-9 tipi yolcu uçağı ve Airbus firmasından 25 adet kesin, 5 adet opsiyon olmak üzere toplam 30 adet A350-900 tipi yolcu uçağı satın alınacak.

THY'den yapılan bir başka bildirimde pazar koşullarına bağlı olarak, Fas'ın Marakeş şehrine tarifeli seferler başlatılmasına karar verildiği belirtildi.

TÜRK HAVA YOLLARI'NIN 2017 HİKAYESİ

EURO YATIRIM HOLDİNG

Holding, 11 milyon lira sermayeli "Sampi Pide" restoran zincirinin tamamını 55 milyon liraya Avrasya Terminal İşletmeleri'nden satın almaya karar verdi.

Satın alma son bilançodaki aktiflerin yüzde 79,57'sine denk geliyor ve bu açıdan hissedarlara ayrılma hakkı doğacak. Satın alma koşulları ayrıca açıklanacak.

Sampi Pide'nin 1'i Tekirdağ'da geri kalanı İstanbul'da olmak üzere 21 şubesi bulunuyor.

MİGROS

Migros, 2018 yılına ilişkin operasyonel ve finansal beklentilerini açıkladı.

Buna göre Migros, 2018'de 120-150 arasında yeni mağaza açmayı planlıyor ve konsolide satış büyüme hedefi yüzde 15-18 aralığında. Kosolide FAVÖK marjı da yüzde 5,5-6,0 aralığında.

ONLARIN HALKA ARZA İHTİYACI YOK

Migros, Uyum Marketleri satın alması için de ön görüşmeler yapıldığını ancak henüz somut bir gelişme olmadığı duyurdu.

Migros, tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yollanan açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimizin, Uyum Marketleri satın almak için görüşmeler yaptığına dair 11 Mart 2018 tarihinde Hürriyet gazetesi ve diğer bazı basın ve yayın organlarında haberler yer almıştır.

Şirketimiz uzun vadeli büyüme stratejileri doğrultusunda, sektöründeki çeşitli fırsatları sürekli olarak değerlendirmektedir.

Bu kapsamda, Makro Market A.Ş. ile ağırlıklı olarak Uyum Marketler için yapılan görüşmeler ön görüşmeler niteliğinde olup bu yönde Şirketimizce alınmış bir karar ya da mevcut durumda kamunun bilgilendirilmesini gerektirecek somut bir gelişme bulunmamaktadır. Diğer taraftan, konuyla ilgili bir gelişme olması durumunda kamuya gerekli bilgilendirme yapılacaktır"

OTOKAR

Otokar, Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) tarafından BAFO'ların (Best And Final Offer/En İyi ve En Son Teklif) değerlendirilmesi aşamasında, yalnızca teklif fiyatlarını BAFO'da verilen teklif fiyatını aşmamak kaydı ile bir kez daha yenilenerek Müsteşarlığa sunulması talep edilmesi üzerine fiyat teklifini yenileyerek SSM'ye sundu.

AYGAZ

Aygaz'ın yüzde 49,62, Koç Holding'in yüzde 49,62 oranında pay sahibi olduğu iştiraki Entek Elektrik Üretimi lehine kesinleşenMenzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santrallerinin 49 yıl süre ile "İşletme Hakkının Verilmesi" özelleştirme ihalesine ilişkin süreç kapsamında ihale bedelinin yüzde 35'i peşin olarak ödenerek İşletme Devir Hakkı Sözleşmesi imzalanmış ve söz konusu santrallerin işletme hakkının Entek'in hisselerinin tamamına sahip olduğu Menzelet Kılavuzlu Elektrik Üretimi A.Ş.'ye devri gerçekleşti.

BANTAŞ

Bantaş'ın kayıtlı sermaye tavanını 39 milyon liradan 100 milyon liraya yükseltmek için esas sözleşme tadili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan onay aldı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayı ise 2 Ocak'ta gelmişti.

NETAŞ

Şirket yönetimi, 2017 karını olağanüstü yedek ayırarak temettü dağıtmama kararını Genel Kurul'da teklif edecek.

DAGİ GİYİM

Şirket, zararda olması nedeniyle temettü dağıtmayacak.

BERKOSAN YALITIM

Berkosan'ın Sırbistan'da yerinde üretim ve ihracata yönelik faaliyet gösterecek Berkosan Balkans adlı iştiraki kuruldu, tedarik edilecek ekipmanlar piyasa koşullarına uygun olarak 200.000 euro toplam bedelle ve 36 ay vadeli eşit taksitler halinde Berkosan Balkans Doo adlı iştirake satıldı.

DENİZBANK'IN DUBAİLİ TALİBİNDEN KRİTİK HAMLE