PİYASALAR

Günün şirket haberleri

Şirketlerden öne çıkan haberler

TEKFEN HOLDİNG

Tekfen Holding'in bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat'ın, daha önce Petrofac Turkey tarafından sözleşme imzalamak için davet edildiği 98 milyon euro tutarındaki inşaat projesinde imza süreci tamamlandı.

Sözleşme Türkakımı boru hattının Kıyıköy'de inşa edilecek gaz kabul terminali inşaatını kapsıyor.

Tekfen Holding'den KAP'a yapılan açıklamada, "Bahsi geçen projenin sözleşmesinin imza süreci tamamlanmış olup, inşaat işlerinin yakın zamanda başlaması öngörülmektedir" denildi

BAGFAS

Bagfas, Fas'a ihraç edilmek üzere Trammo firmasından 60.000 tonluk yen, Sülfürik Asit siparişi aldı.

Siparişin toplam tutarı 3,2 milyon dolar. Sevkiyatların Ocak-Mart aylarında tamamlanması planlanıyor. Ödeme mal mukabili olacak.

Trammo, Bagfas'ın 2017 9 aylık bilançodaki ihracatının yüzde 26'sını kapsamıştı. 

MAVİ JEANS

Mavi'nin üst düzey yöneticilerinden Emre Kurtoğlu, (Chief Category Officer) 4800 adet hissesini sattı. 57 TL-58 TL aralığından yapılan satışın işlem tutarı 278 bin 54 lira oldu.

AMERİKALI FON MAVİ JEANS HİSSESİ SATTI

VESTEL

6 kişiden oluşan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu üyelerinden İhsaner Alkım, Ahmet Süha Erol ve Nedim Sezer emeklilikleri nedeniyle 1 Ocak 2018 tarihi itibarıyla görevlerinden ayrıldı.

Yönetimdeki hiyerarşik kademelerin azaltılması yönündeki re-organizasyon çalışmaları kapsamında, boşalan İcra
Kurulu üyeliklerine yeni atamalar yapılmayacak.

Bundan sonra İcra Kurulu toplantıları mevcut İcra Kurulu üyelerinin yanı sıra, Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü ve Şirketin konsolidasyon kapsamındaki bağlı ortaklıklarının genel müdürlerinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

İŞ BANKASI

İş Bankası, yurtdışında ihraç edilmek üzere 5 milyar dolara kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine ve gerekli başvuruların yapılmasına karar verdi.

IFC’den 125 milyon ABD Doları tutarında 9 yıl vadeli finansman sağlanırken, kaynağın enerji verimliliği kriterlerine uygun yeşil konut kredileri ile genel olarak konut kredilerinin finansmanında kullandırılacağı açıklandı.

ARÇELİK

Arçelik, Hindistan'da Voltbek Home Appliances Private Ltd. unvanı ve Voltas-Beko markası ile faaliyette bulunacak şirketin kuruluşunu tamamladı.

ALBARAKA TÜRK

Katılım bankası, kanuni takipteki 144,8 milyon TL’lik alacaklarını sattı.

AKDENİZ GÜVENLİK

Şirketin İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden kazandığı 8,6 milyon TL’lik ihale yeni KHK kapsamında iptal edildi.

82,8 milyon TL bedelli, iş artışı ile birlikte 90,6 milyon TL'lik İstanbul Geneli Mezarlıklarının özel güvenlik hizmet ihalesi, 1,0 milyon TL bedelli Küçükçekmece Adliyesi’nin özel güvenlik hizmet ihalesi, 1,84 milyon TL bedelli Antalya Bölge İdare Mahkemesi’nin özel güvenlik hizmet ihalesi, 1,92 milyon TL bedelli Antalya Adliyesi’nin özel güvenlik hizmet ihalesi, 1,83 milyon TL bedelli Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin özel güvenlik hizmet ihalesi de iptal edildi.

BAGFAS

2017 yılı Ocak ayında siparişi alınan 6.500 tonluk AN ve 3.600 tonluk CAN gübre satışlarının 2017 yılı içerisinde gerçekleştirilmediği açıklandı.

BOSSA

ABD'de faaliyet gösteren yüzde 100 bağlı ortaklığı Bossa International’ın tasfiyesine karar verildi.

BİM

Ayşe Füsun Topbaş tarafından 77,65 – 77,95 TL fiyat aralığından 50 bin adet pay alındı ve şirket sermayesindeki payı yüzde 0,03’e yükseldi.

DENGE YATIRIM HOLDİNG

Tayyar Raci Şaşmaz tarafından 202 bin 547 adet payın borsada satışa konu edilebilmesi için için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.