PİYASALAR

Dubaili fondan Türkiye hamlesi

TVM Capital Healthcare, 250 milyon dolar hazırladı

Dubai merkezli bir özel sermaye şirketi olan TVM Capital Healthcare Partners, Körfez Bölgesi, Türkiye, Mısır, Hindistan ve Singapur dahil olmak üzere pazarlarda kanserden ilaçlara kadar çeşitli alanlara yatırım yapmak için 250 milyon dolarlık bir fon başlattı.

Üst düzey bir yetkili Reuters'e verdiği demeçte, yatırımların önümüzdeki iki yıl içinde yapmayı ve ilk anlaşmanın 2018 yılının ikinci yarısında kapatmayı planladıklarını aktardı.

TVM Capital Healthcare, hızla büyüyen ekonomilerin bazılarının vurguladığı sağlık gelişimi ve harcamalarında hızlanan büyümeyi sunduğu düşündüğü pazarları hedef aldı.

İşletme ortağı Charles Floe "Önümüzdeki dört ila altı yıl içinde yatırım yapmak için harika bir zaman olduğunu düşünüyoruz, seçtiğimiz hedef pazarlarda sağlık bakımında makro ortamı çok olumlu ve düzenlemelerde ve jeopolitikte görece istikrarlı, sağlık sektöründe fırsatlar görüyoruz "dedi. 

DUBAİLİ FON, TÜRK İLAÇ ŞİRKETİNE YATIRIM PLANLIYOR


TVM Capital Healthcare, uzun vadeli bakım, rehabilitasyon, evde bakım, doğurganlık tedavisi ve tıbbi cihazlar gibi alanlarda başta Körfez olmak üzere 150 milyon dolara yakın yatırımları gerçekleştirdi.

Floe, yeni fonun, küresel ve bölgesel yatırımcılardan sağlamayı planladığı sermayeyi, kanser, zihinsel sağlık, metabolik hastalıklar, teşhis, ilaç ve laboratuvarlar dahil olmak üzere 10 ila 12 yatırım yoluyla dağıtmayı amaçladığını belirtti.
İSTANBUL'UN YENİ AVM'Sİ SATILDI