PİYASALAR

SPK'yı geçemeyen çelik boru ikilisi vazgeçti

Erciyas Çelik Boru ve Özbal Çelik Boru, iki denemeden sonra birleşmekten vazgeçti

Erciyas Holding'e ait Türk çelik boru üreticileri Erciyas Çelik Boru ve Özbal Çelik Boru'nun birlşeme talebi iki kez Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) geri döndükten sonra birleşmekten vazgeçildi.

Hisseleri borsada işlem gören Özbal Çelik Boru'dan yapılan açıklamada, Gerek Erciyas Çelik Boru San. A.Ş. ve gerekse Özbal Çelik Boru San. Tic. ve Taah. A.Ş. yönetimlerinin küçük yatırımcı lehine iyileştirme gayretlerine rağmen, Sermaye Piyasası Kurulu birleşme işlemine onay vermedi." denildi.

Özbal, grubun bir diğer şirketi Erciyas Çelik Boru'nun bir birleşme talebinden vazgeçilmesine karar verdiğini kendilerine ilettiğini duyurdu.

SPK NEDEN ONAY VERMEDİ?

Özbal Çelik Boru ve Erciyas Çelik Boru'nun devrolma suretiyle birleşilmesine ilişkin başvuru, son olarak bu ay, Kurul'un Ortaklıklar Finansmanı Dairesi Başkanlığı tarafından işlemden kaldırılmıştı.

SPK, gerekçe olarak daha önce şartların sağlanmadığı tepit eidilen başvuruyla yeni başvuru yapısının aynı olmasını göstermişti.

Özbal Çelik Boru'nun yüzde 51 hissesi 2015'te Erciyas Holding'e satılmış, 2016'da ise Holding'in Özbal ile aynı işi yapan bir diğer şirketi Erciyas Çelik Boru ile birleşme talebi ilk kez SPK'ya gitmişti.

BANKALAR BİRLİĞİ BAŞKANI'NDAN KRİTİK AÇIKLAMALAR