PİYASALAR

EBRD'den Bursa hastanesine kredi

EBRD ve bazı bankalar Bursa hastane projesine 135 milyon euro kredi verdi.

EBRD’nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Bursa’daki hastane projesine EBRD ve bazı bankalar 55 milyon eurosu EBRD, 80 milyon eurosu diğer bankalar tarafından karşılanmak üzere 135 milyon euro kredi sağlandı.

135 milyon euroluk krediye The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ 40 milyon, Kommunalkredit Austria AG 30 milyon and Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) Dubai şubesi 10 milyon euro ile katıldı

Projenin finansmanına katılan diğer kurumlar ise ortak olarak 70 milyon euro ile Siemens Bank, Sumitomo Mitsui Banking, 15 milyon euro ile Fransa kalkınma ajansı yatırım birimi Proparco, 20 milyon euro ile Alman Yatırım ve Kalkınma şirketi DEG, 150 milyon euro ile Avrupa Yatırım Bankası (EIB) oldu. 

EBRD'nin web sitesinde yer alan açıklamada Bursa hastane projesinin maliyetinin 490 milyon euro olduğu belirtildi. Hastane, Rönesans Holding, Meridiam, Sila Consulting, Sam Engineering ve TTT Sağlık Hizmetleri’nin yer aldığı konsorsiyum tarafından kurulan BRS Sağlık Yatırım inşa edilecek. 

İNFOGRAFİK: PARAYI EN ÇOK NEREYE HARCIYORUZ?