PİYASALAR

Günün şirket haberleri

Şirketlerden öne çıkan haberler

ASELSAN

Aselsan ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) arasında 58.9 milyon dolar tutarında ek sözleşme imzalandı.

Aselsan tarafından KAP'a yapılan açıklamada, TSK Çok Bantlı Sayısal Müşterek Telsiz Tedariki sözleşmesi ile ilgili olarak toplam bedeli 58.9 milyon dolar olan bir ek sözleşme imzalandığı belirtilerek, "Sözleşme kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinin taktik ve stratejik haberleşme ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla el telsizi geliştirilmesi ve üretimi yapılacak olup teslimatlar 2019-2020 yıllarında gerçekleştirilecektir" denildi.

FİBABANKA

Fibabanka, piyasa koşulları nedeniyle eurobond ihracını erteleme kararı aldı.

DO&CO

Do&Co, 29 Ağustos'ta perakende alanında 2017 yılında Henry markası altında dördü Viyana'da ve diğer dördü Londra'da olmak üzere en az sekiz yeni gurme mağazası açılacağını duyurmuştu.

Şirketten yapılan son açıklamaya göre, açılışlar henüz gerçekleşmedi, çalışmalar halen devam ediyor.

GÖZDE GİRİŞİM

Gözde Girişim Franklin Templeton ile danışmanlık sözleşmesi imzaladı. Şirket, KAP'a şu açıklamayı yaptı. 

"Şirketimiz faaliyetlerine ilişkin stratejik konularda danışmanlık hizmeti almak üzere, Franklin Templeton Investments'ın Türkiye'deki iştiraki Franklin Templeton  Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. ile işbirliğine gidilmiş ve 29 Ekim 2017 tarihinde bir danışmanlık sözleşmesi imzalanmıştır."

THY İÇİN İKRAM YARIŞI

 

THY

Afgan basınında yer alan bir habere göre Türk Hava Yolları (THY) Afgan halılarını yüzde 50'nin üzerinde indirimle taşımak için anlaştı.

THY AFGAN HALILARINI UÇURACAK

PETKİM

Petkim, STAR Rafinerisi'ne dolaylı ortaklık için 500 milyon dolara kadar eurobond ihraç edecek

PETKİM'DEN RAFİNERİ İÇİN KRİTİK HAMLE

FORD OTOSAN

Ford Otosan'ın Cuma günü gerçekleştirilen Genel Kurul'unda 389,5 milyon TL'lik nakit temettü dağıtımı kararı onaylandı.

1 TL nominal değerli pay için brüt 111 kuruş,, net 94,35 kuruş ödenecek. Temettü dağıtımı, 31 Ekim 2017 tarihinden itibaren yapılacak.

BİM

Bim Birleşik Mağazalar'ın yüzde 100 iştiraki ve Mısır'da aynı iş kolunda faaliyet gösteren BIM Stores LLC firmasının halen 587,5 milyon Mısır Poundu olan sermayesini, 82,5 milyon Mısır Poundu artırarak 670 milyon Mısır Poundu çıkarılmasına ve sermaye artırımın nakden tek taksitte ödenmesi suretiyle yapılmasına karar verildi.

Sermaye artırımının TL karşılığı yaklaşık 18 milyon TL.

GARANTİ BANKASI

Garanti Bankası, uluslararası piyasalardan 3 yıl, 3 gün vadeli 250 milyon dolar tutarında kredi temin etti.

İŞ BANKASI

İş Bankası ortaklıklarından Trakya Yatırım Holding sermayesinde Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.'ye ait olan payların tamamı 52 milyon TL peşin bedelle Banka tarafından satın alındı.

ŞİŞE CAM

Şişe Cam portföyünde bulunan 40 bin TL nominal değerdeki Topkapı Yatırım Holding A.Ş. paylarının tamamının 304 bin TL peşin bedelle Camiş Yatırım Holding AŞ'ye sattı.