PİYASALAR

Gundlach'tan tahvil için 'ölüm ilanlı' yorum

Jeffrey Gundlach ABD tahvil faizlerinin yüzde 2,4'ü aşması konusunda uyardı

Tahvil kralı olarak da bilinen DoubleLine Capital LP CEO’su Jeffrey Gundlach, Salı günü Twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede, "Tahvillerdeki boğa piyasası için gerçeklerle yüzleşme vakti geldi. Ölüm ilanları yazılmadan acilen harekete geçmeli" dedi.

Gundlach 2017 yılı boyunca tahvil piyasalarındaki yükselişin aleyhinde konuştu. Ocak ayında 10 yıllık ABD tahvil faizlerinin yüzde 3’e giderek boğa piyasasını noktalayacağını, faizlerin 2022’ye kadar yüzde 6’ya çıkmasını beklemenin çok da radikal olmayacağını söylemişti. 

— Jeffrey Gundlach (@TruthGundlach) October 24, 2017

 

Tahvil fiyatlarında daha fazla düşüş olabileceği konusunda uyaran tek isim Gundlach değil. Janus Capital Management LLC Fon Yöneticisi Bill Gross bu ay yaptığı açıklamada, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yüzde 2,4’ün üzerine istikrarlı bir yükselişin kendisini 30 yıllık boğa piyasasının sonuna gelindiği konusunda ikna edebileceğini söyledi.

BMO Capital Markets stratejistleri Ian Lyngen ve Aaron Kohli da Salı günü yayımladıkları raporda, "Yatırımcıların faizleri daha yüksek seviyelere itip itmeyeceği önemli olacak" dedi ve bu durumda psikolojik açıdan önemli olan yüzde 2,4’ün belirgin şekilde kırılması ile yüzde 2,5 seviyesinin kısa sürede görülebileceğini öngördü. 

CUMHURBAŞKANI'NDAN KAMU BANKALARINA: FAİZ YARIŞINA GİRMEYİN