PİYASALAR

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda ne konuşuldu?

İddialara göre, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda ele alınan banka faizlerinin devlet bankalarının öncülüğünde aşağı çekilmesi planlanıyor

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) faizlerin düşürülmesi konusu masaya yatırıldı.

Sabah gazetesinin edindiği bilgilere göre, mevduat faizlerinin aşağı çekilmesi gerektiğine dikkat çekilen toplantıda, bankaların faizler konusunda esnek davranarak yatırımcıların elini rahatlatmaları gerektiğine vurgu yapıldı. Yüzde 18'leri bulan faizlerin düşmesi için başta devlet bankaları olmak üzere finans sektöründen elini taşın altına koyması istenecek.

180 GÜNLÜK PROGRAM

Dün gerçekleşen 4 saatlik basına kapalı toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği bakanlıkların 180 günlük programlarının konuşulduğu da öğrenildi. Başbakan Yıldırım, bu çalışmayı tamamlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak. Taşeron işçiler başta olmak üzere toplumun öncelikli beklentilerine ilişkin reformların yaşama geçirilmesi de öngörüldü.

EKK tarafından paylaşılan bilgilendirme notunda ise şu ifadeler kullanıldı: 

Sayın Başbakanımızın Başkanlığında gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Toplantısında TBMM’de Salı günü başlayacak olan Bütçe görüşmeleri ele alındı, genel bir ekonomi değerlendirmesi yapıldı.

Türkiye Ekonomisinin güçlü bir ivme ile büyüdüğünün değerlendirildiği EKK Toplantısında yüksek büyümenin sürdürülebilmesi için önümüzdeki bir yılda atılacak adımlar değerlendirilmiştir.

Ekonomik istikrarın korunması için gereken her türlü tedbirin kararlılıkla uygulanacağı kararlaştırılmıştır. 

BİTCOİN TARİHİNDE BİR İLK