PİYASALAR

Trilyon dolarlık fonlar dolar rallisine inanmıyor

Dolarda canlanma eğilimi görülürken, trilyonlarca dolarlık fonlar euroyu tercih ediyor

Son günlerde dolarda bir canlanma eğilimi görülürken, dolara karşı şüphesi olan yatırımcılar ABD dışındaki dolara karşı olan pozisyonlarını genişletiyor. 

1,1 trilyon dolarlık fonu yöneten Amundi SA, aralarında euronun da bulunduğu Avrupa para birimlerini tercih ederken, Schroder Investment Management ise gelişmekte olan ülke para birimlerinde pozisyon alıyor. Eaton Vance de ABD dışında gelişen büyüme eğiliminin yılın önemli kısmında olduğu gibi dolarda zayıflamayı getirebileceği inancında. 

Dolar, Fed'in Eylül toplantısında Aralık ayında faiz artırımının masada olduğuna ilişkin sinyaller vermesi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi kesintileri ile ilgili planlarını açıklamasının ardından 7 ayda ilk kez yükseliş göstermişti. Doların toparlanması son 3 haftada yükselen ABD tahvilleri ile de yakından ilişkili. 

Schroder Investment Asya Sabit Getirili Ürünler Lideri Rajeev De Mello, ABD 10 yıllıklarında biraz daha yükseliş olmasını beklediklerini ama bu yükselişin çok da keskin olmayacağını söyledi. De Mello'ya göre özellikle büyüme konusunda hassas olan gelişmekte ülkeler daha güçlü dünya ekonomisinden fayda sağlamaya devam ederse, dolar bu ülkelerin para birimlerine karşı daha zayıf olabilir. 

TAHVİL KRALINA GÖRE FED BAŞKANI İÇİN EN GÜÇLÜ ADAY