PİYASALAR

Bitcoin'de ayı baskını kısa sürdü

Bitcoin 3000 doların altında 4000 doların üzerine geri döndü

Bir taraftan JP Morgan CEO'sunun "Bitcoin alanı bir dakika içerisinde kovarım" açıklaması bir taraftan da Çin yasağı haberleriyle geçen hafta 3000 doların altına kadar gerileyen Bitcoin, yeniden 4000 doların üzerinde.

Bitcoin son iki günde yüzde 20'nin üzerinde değer kazandı ve teknik olarak ayı piyasası koşullarını geride bıraktı. Cuma günü 2951 dolara kadar gerileyen Bitcoin, Salı gününün ilk işlemlerinde Bitcoin 4080 dolara kadar ulaştı. Şu sırada da Bitcoin'in dolar karşısındaki değeri 3889 dolar ve dünkü hızlı yükseliş sonrası kapanışa göre değer kaybı yüzde 3,8.

Piyasa değeri de yeniden 60 milyar doları aştı ve 64,4 milyar dolar oldu.

ÇİN YASAKTAN VAZGEÇMİYOR

Eylül ayında Bitcoin kullanımını yasaklamayı planlayan Çin, WSJ'nin haberine göre ABD’deki Coinbase ve Hong Kong’daki Bitfinex gibi internet sitelerine erişimi de yasaklamak için çalışıyor. 

MERKEZ BANKALARI TARTIŞIYOR

Diğer taraftan Estonya ve Rusya başta olmak üzere birçok ülke kendi Bitcoin'ini arz etmek için çalışıyor. "Merkez bankalarının merkez bankası" adıyla anılan Bank for International Settlements (BIS) da merkez bankalarının kendi Bitcoin'ini çıkarıp çıkarmaması konusunu tartışuyor.

JP MORGAN'DAN BİTCOİN'İ VURAN AÇIKLAMA

BITCOIN'DE KLASİK BALON FORMÜLASYONU

Bitcoin ile ilgili tartışmalar devam ederken, kripto paranın seyri daha önce küresel piyasalarda oluşan balonlarla benzer bir seyir gösteriyor. İşte klasik balon formülasyonu ile Bitcoin'in paralel seyri...