PİYASALAR

Günün şirket haberleri

Şirketlerden öne çıkan haberler

TEB

Türkiye Ekonomi Bankası 364 gün ila 3 yıl 1 ay arasında 2 farklı vadede sendikasyon kredisi sağlamak için genel müdürlüğe yetki verdi. Kredi euro ve dolar cinsinden olacak.

MMC SANAYİ

MMC Sanayi'nin yabancı yatırımcılarla görüşmesi olumsuz sonuçlandı.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, "İleri geri dönüşüm teknolojileri kullanımı ile atık lastik ve plastikten sentetik yakıt üretimi ve/veya elektrik üretimialanında Türkiye'de birlikte yatırım yapma amacıyla yabancı birgrup ile görüşmelere başlandığı duyurulmuştu. Söz konusu görüşmeler olumlusonuç vermemiş ve görüşmeler sonlandırılmıştır.Sayın, Pay sahiplerimizin bilgisine sunulur" denildi.

GARANTİ BANK INTERNATIONAL

Garanti Bankası’nın iştiraki, Amsterdam merkezli GarantiBank International N.V. 19 Haziran 2017’de imzalanan 250 milyon ABD doları tutarında 365 gün vadeli sendikasyon kredisini 26 Haziran 2017’de kullandı. Banka, Pazartesi günü kredi hakkında bülten yayınladı.

Bültene göre sendikasyona gelen 283,5 milyon dolarlık talep sonucunda, “Lider” kreditörlere “scale-back” uygulandı ve borçlanma 250 milyon dolarla sınırlandırıldı

Böylece, 2016’da kullanılan sendikasyon kredisinin dolar dilimi yüzde 196 oranında yenilendi

30 milyon dolar ve üzerinde katılım için teklif veren “Lider” seviyesindeki kreditör bankalar, Libor + yüzde 1,05 yıllık toplam getiri elde ederken, 10 ile 30 milyon dolar arası tutarda katılım yapan “Senior” kreditörlerin yıllık toplam getirisi Libor + yüzde 1,00 seviyesinde gerçekleşti

Daha alt seviyedeki kreditörler ise L + yüzde 0,95’lik toplam getiri elde etmiş oldu

AKBANK

Akbank, Avrupa Yatırım Bankası ile ipotek teminatlı menkul kıymet (İTMK) programı kapsamında 200 milyon euro karşılığı TL cinsi finansman sağlamak için sözleşme imzaladı.

Bankadan KAP'a yapılan açıklamaya göre, söz konusu finansman KOBİ ve ticari firmalar ile enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerinin finansmanında kullanılacak. 

AKSA ENERJİ

Aksa, RES’leri Güriş yerine Fernas’a sattı. Söz konusu santrallerin toplam 100,5 milyon dolar bedel ile satışı konusunda Fernas Şirketler Grubu ile anlaşılırken 40 milyon dolar tutarında ön ödeme şirket hesabına Cuma günü yatırıldı.

Konuya ilişkin olarak KAP açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Hatay Sebenoba RES, Manisa Karakurt RES ve Kapıdağ RES'in Güriş Şirketler Grubu iştiraklerine satışı beklenen süre içinde tamamlanmamış olduğundan, söz konusu RES'ler için Fernas Şirketler Grubu'nun vermiş olduğu teklif Yönetim Kurulu tarafından olumlu olarak değerlendirilmiştir. Bu nedenle, Güriş Şirketler Grubu ile söz konusu santrallere ilişkin yapılmış olan sözleşmeler, tazminat veya başka bir talebe konu olmadan fesih edilmiştir.

Güriş Şirketler Grubu ile yapılan Baki Elektrik Üretim A.Ş.'nin hisse devir anlaşması hali hazırda yürürlüktedir. Bu anlaşmaya göre Baki Elektrik Üretim A.Ş.'nin satış değeri 123 milyon dolar olarak gerçekleşecektir. Satışa konu olan tüm santrallerin Fernas Şirketler Grubu ve Güriş Şirketler Grubu'na satışı tamamlandığında toplam tutar daha önce açıklandığı ve yapılan Genel Kurul toplantısında onay alındığı üzere 259 milyon dolar olacaktır. Dolayısıyla santrallerin toplam satış tutarında herhangi bir değişiklik söz konusu değildir.”

AKİŞ GYO

Akasya Alışveriş Merkezi ile Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi'indeki mevcut kiracılardan Şirket tarafından ihtiyari olarak belirlenecek olanlara 01/07/2017 - 31/07/2017 tarihleri arasındaki bir aylık kira dönemi ile sınırlı olarak uygulanmak kaydı ile; kira sözleşmelerinde öngörülen ödeme tarihindeki  dolar kurunun 3,25 TL, euro kurunun ise 3,60 TL olarak belirlenmesine karar verilmiştir.

KİLER GYO

Kiler GYO, İstanbul'da yer alan Esenyurt Lojistik Merkezindeki depo nitelikli bağımsız bölümlerinin tümünün mülkiyeti Kiler GYO'ya geçmiştir.

EMLAK KONUT GYO

Emlak Konut GYO, "İstanbul Avcılar Ispartakule 6. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" kapsamında, 415 adet konut ve 217 adet ticari - imalathane üniteden oluşan toplam 632 adet bağımsız bölüme ait Yapı Ruhsatları’nı 30.06.2017 tarihinde aldı.

GÖLTAŞ ÇİMENTO

Göltaş, daha önce duruş bildiriminde bulunulan 1. fırının, planlı revizyon çerçevesinde yapılan bakım ve onarım işlerinin halen devam etmekte olduğunu ve Cuma günü yapılan KAP açıklamasında da, fırının tahmini 10 gün içinde faaliyete geçmesi beklendiğini duyurdu.

Şirketin verdiği bilgiye göre klinker stoku tam kapasite çimento üretmeye yetecek seviyede ve bu duruştan çimento üretim ve satışlarının etkilenmiyor.

TURKCELL

 Turkcell Finansman A.Ş.'nin kaynak kuruluş olacağı yapıda Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihracı için görevlendirilen Aktif Yatırım Bankası A.Ş.'nin kurucusu olduğu Aktif Yatırım Bankası A.Ş. (2) No' lu Turkcell Varlık Finansmanı Fonu tarafından, 1 yıl içerisinde 100mn TL'ye kadar ihraç edilecek ikinci Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler ihraç belgesi onayı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapıldı