PİYASALAR

Katar'da iş yapan BIST şirketinden açıklama

Katar'da girişimleri olan Anel Elektrik bir açıklama yayınladı

Katar'daki bazı projelerde yer alan Anel Elektrik Katar'daki projelere yönelik ihale iptali olmadığını, ödemelerde de herhangi bir gecikme yaşanmadığını açıkladı. 

Şirket KAP'A yaptığı açıklamada Katar'da devam projelerinin en önemli kısmını oluşturan Doha metrosu kapsamındaki Red Line South Under Ground ve Red Line South Elevated and At Grade projelerinin malzeme siparişlerinin sırasıyla yüzde 85 ve yüzde 98 oranlarında tamamlandığını, malzeme tedarikinde bir sorun öngörülmediğini belirtti.

Bugün itibari ile projelerin ağırlıklı olarak montaj, test ve devreye alma işlemleri devam ettiği ifade edilirken yaşanan ulaşım kısıtlamalarından projelerinin etkilenmesinin beklenmediği belirtildi. Deniz ve hava yoluyla malzeme nakliyesinin kesintiye uğramadan devam ettiği de açıklandı. 

Açıklamada, "İşverenlerimiz tarafından şirketimize yapılan hakkediş ödemelerinde herhangi bir gecikme yaşanmamaktadır. Katarda yer alan ve şirketimiz tarafından teklif iletilen potansiyel projelere yönelik olarak işverenlerden ihale iptali, ertelemesi veya benzer bir gelişme yaşanmamıştır." ifadeleri kullanıldı. 

REUTERS: KATAR GIDA VE SU İÇİN TÜRKİYE'YE BAŞVURDU