PİYASALAR

Bimeks bankalara borcunu yeniden yapılandırdı

Teknoloji perakende şirketi Bimeks 266,2 milyon liralık borcunu 1 yılı ödemesiz 6 yıl vadeye yaydı

Bimeks, 266,2 milyon TL borcunu 1 yıl ödemesiz 6 yıl vadeye yaydı.

10 Ocak'ta bankalar ve leasing şirketleri nezdindeki finansal borçlarının yeniden yapılandırılması için Mutabakat Zaptı imzalayan Bimeks, sözleşmenin 30 Mayıs'ta yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Teknoloji perakendecisi, yeniden yapılandırma planı kapsamında anapara ödemelerini 5 yıl boyunca artan oranda ödeyecek. Böylece borç ödemelerinin şirketin nakit akışı üzerinde baskı oluşturmaması amaçlanıyor.

FAIZ TRILIBOR+3

Sözleşme için uygulanacak olan faiz oranı TRLIBOR+3 olarak belirlenirken 2017 ve 2018 yıllarında sırasıyla yüzde 9 ve yüzde 10 olarak uygulanacak faiz farkları takip eden yıllarda ödenecek.

BİMEKS BANKALARLA MUTABAKTA GİTTİ, HİSSELER FIRLADI

BİLANÇO DEĞİŞECEK

Bu sözleşmeyle birlikte Bimeks'in bilançosunda finansal yükümlülükler kısa vadeli kalemden orta ve uzun vadeye geçmiş oluyor.

Türk Telekom’un yüzde 55 hissedarı olan Otaş'ın da 4,75 milyar dolarlık kredinin yeniden yapılandırması için bankalara yeni bir teklifte bulunduğu belirtiliyor.

TÜRK TELEKOM'UN HİSSEDARINDAN BANKALARA YENİ TEKLİF

ÖMER AKGİRAY 2,7 MİLYON HİSSE İÇİN BAŞVURU YAPTI

Akşam saatlerinde ise Bimeks hissedarı Ömer Akgiray'ın borsada işlem görmeyen statüde bulunan 2,7 milyon hisseninborsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvuru yaptığı açıklaması geldi.