PİYASALAR

Günün şirket haberleri

Şirketlerden öne çıkan haberler

AKSİGORTA

Aksigorta'nın Şubat ayındaki prim üretimi geçen yılına aynı ayına göre yüzde 15 oranında artarak 147,5 milyon TL'ye yükselmiştir. Diğer taraftan, 2017 yılının Ocak - Şubat dönemindeki prim üretimi ise 420,9 milyon TL ile bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 oranında artış göstermiştir.

AFYON ÇİMENTO

Şirketin Afyonkarahisar'da çimento fabrikasının faaliyetinin durdurulmassından sonra, Afyonkarahisar Belediye Meclisi tarafından yapılan imar planı değişikliğine göre oluşturulan 156 dönümlük ticari ve konut imarlı toplam 12 adadan oluşan taşınmazların satışı için 13 Mart 2017- 24 Mart 2017 tarihleri arasında ön talep toplanacağı duyuruldu.

HALK GYO

Halk GYO, 2016 yılı karından pay başına 0,0037974 TL kar payı dağıtımı teklifini Genel Kurul onayına sunacak.

ULUSOY ELEKTRİK

Ulusoy Elektrik, geçtiğimiz hafta Cuma günü yatırımcı toplantısı düzenledi. Ziraat Yatırım analistleri, 2016'da 36 milyon TL kar açıklayan şirketin yüzde 6-7 temettü verimine denk şekilde kar payı dağıtmayı planladığını ve hisseyi cazip kılmak adına bedelsiz sermaye artırımı yapmayı da düşündüğünü belirtiyor.

ZY'nin toplantıya dair notları şu şekilde:

"Halihazırda Ulusoy Elektrik'in 40 milyon TL ödenmiş sermayesi bulunurken, 136 milyon TL özkaynağa sahiptir. Diğer taraftan, geçen yıl yüzde 22 FAVÖK marjı yakalan Şirket, bu yıl da en az yüzde 20 FAVÖK marjı hedeflemiştir. Sektörde önemli bir oyuncu olan Ulusoy Eleketrik, geçen yıl büyük bir rakibin finansal sıkıntıdan dolayı piyasadan çekildiğini, doğal yollarla da bu sektöre girmenin zor olduğunu dolayısıyla rekabet konusunda ciddi bir sorun görmediklerini belirtti. Maliyetler konusunda ise hammade fiyatlarındaki yükselişlerden ve kurdaki oynaklığın satışlara yansıtıldığını açıklarken, elde edilen gelirlerin yaklaşık üçte birinin döviz bazlı olduğunu ifade edilmiştir. Yurtiçi satışlar dışında, yurtdışı gelirler de karı desteklerken, Şirket farklı ülklere ihracat yaparak olası ülke riskini düşürmektedir. Ayrıca, daha etkin çalışma için yurtdışında ofislerin açıldığı açıklanmıştır. Öte yandan, Şirket mevcut borçsuz yapının süreceğinin işareetini vermiştir. Son olarak, halk arz edildiği tarihte yüzde 30 olan halka açıklık oranı geri alımlarla yüzde 9'a kadar düşmesinin ardından, Şirket likiditasyonu arttırmak için bu oranı tekrar halk arz oranınına çıkartmayı hedeflediklerini belirtmiş; bunun da zamana yayılarak yapılacağını açıklamıştır"

VAKIFBANK

Vakıfbank, 210 gün vadeli 100 milyon TL nominal değerli bonoların ihraç ve halka arz edilmesi için SPK ve diğer merciler nezdinde gerekli başvuruların yapılması için Genel Müdürlüğe yetki verdi.

Ayrıca 154 gün vadeli 300 milyon TL nominal değerli bonolar halka arz edilecek olup toplam halka arz miktarı olan 400 milyon TL nominalden fazla talep gelmesi durumunda halka arz miktarı 600 milyon TL nominal değere kadar artırılabilecek.

ADEL KALEMCİLİK

Adel Kalemcilik, 15 Kasım 2016 tarihi itibariyle başlamış bulunan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri neticesinde uzlaşmaya varılamamış olduğunu, 9 Ocak 2017 tarihinde açıklamıştı.

AĞAÇ-İŞ Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayi İşçileri Sendikası yönetimince grev kararı alındığını 10 Mart 2017 tarihinde şirkete tebliğ etti. Kanun gereğince AĞAÇ-İŞ Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayi İşçileri Sendikası 6 işgünü öncesinden şirkete bildirmek kaydıyla, bu sürenin dolmasını müteakip fiilen grev uygulamasına gidebilecek.