PİYASALAR

Günün şirket haberleri

Şirketlerden öne çıkan haberler

THY

Türk Hava Yolları (THY) VIP hizmetlerde kullanılan bir adet Gulfstream G450, bir adet Gulfstream G550 ve bir adet ACJ319 uçağı sattığını duyurdu.

Şirket açıklamayı KAP'a yaptı.

HALKBANK

Halkbank Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile 100 milyon euro tutarında kredi anlaşması imzaladığını duyurdu.

Bankadan KAP'a yapılan açıklamaya göre, Hazine Müsteşarlığı'nın garantisiyle KOBİ ve büyük ölçekli işletmelerin yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını finanse edilmesinde kullanılacak kredi, üç yılı anapara ödemesiz olmak üzere toplam sekiz yıl vadeli temin edildi.

KARSAN

Karsan, Kırpat Otomotiv’deki yüzde 83,26 oranındaki payını 200 milyon TL karşılığında Kıraça Holding’e satışına karar verdiğini açıkladı. Bu satıştan elde edilecek kar 172 milyon TL.

VAKIFBANK

Vakıfbank, 2016 yılında Avrupa Yatırım Bankası tarafından Bankaya KOBİ ve orta ölçekli işletmelerin finansmanında kullandırılmak üzere tahsis edilen 300mn EUR tutarındaki fonun ilk dilimini oluşturan 3 yıl geri ödemesiz 8 yıl vadeli 100mn EUR tutarındaki kaynağın temin edilmesine ilişkin kredi sözleşmesi 16 Aralık 2016 tarihinde Banka ile Avrupa Yatırım Bankası arasında imzalanmıştır. Projeye ilişkin Garanti Protokolü ise Banka ve T.C. Hazine Müsteşarlığı arasında 28 Aralık 2016 tarihinde imzalanmıştır.

İŞ BANKASI

Banka, yurt dışında ihraç edilmek üzere, toplamda 5 milyar USD veya TL da dahil diğer para birimlerinde muadili tutara kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine ilişkin olarak gerekli işlemlerin yapılması konusunda Genel Müdürlüğün yetkili kılındığını duyurmuştur.

ASELSAN

Aselsan, Savunma Teknolojileri Mühendislik ile 33,8 milyon dolar tutarında bir sözleşme imzalandığını bildirdi. 

AKDENİZ GÜVENLİK

Akdeniz Güvenlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü İstanbul İşletme Müdürlüğünün üç ay süre için açmış olduğu ihalenin 5,4 milyon + KDV bedeliyle alındığını bildirdi.

ULAŞLAR TURİZM

Ulaşlar Turizm, tesislerinden Viva Ulaşlar Hotel'in arsa, işyeri, konut takası ve/veya nakit karşılığı yoluyla satılması veya azami 5 yıla kadar süre ile kiralanması işleminin katılanların oy birliği ile kabul edildiğini bildirdi.

DOĞTAŞ

Doğtaş Kelebek Mobilya, geri alınan şirket paylarının Borsa İstanbul'da satılmasına karar verdi.

MMC SANAYİ

MMC Sanayi, elektrik, gaz, endeks okuma, su tüketim ve tedarik faaliyetlerinin hizmet sunumları alanlarında faaliyette bulunan bir firmaya iştirak için görüşmelere başladı. Et ve süt üretimi, tarımsal üretim alanında faaliyet gösteren bir firmaya iştirak edilmesi için görüşmelere başladı