PİYASALAR

En iyi tahminciye göre altın yeniden parlayabilir

Altında en isabetli tahminlerde bulunan ekonomist fiyatların yeniden toparlayabileceğini söylüyor

Dolardaki yükselişle beraber uzun zamandır yükselen altın fiyatları bir günde tepetaklak oldu. Ancak en iyi altın tahmincisine göre siyasi riskler değerli metalde yeniden yükseliş getirebilir.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre üçüncü çeyrekte en başarılı altın tahminlerinde bulunan Oversea-Chinese Banking ekonomisi Barnabas Gan, Kasım'daki ABD seçimlerinden İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma görüşmelerine kadar güvenli limanlara talebi artırabilecek pek çok risk bulunduğunu söyledi.

"Altın ne kadar hızlı düştüyse, o kadar hızlı ralli yapabilir" diyen Gan, "Zayıf enflasyon baskıları altın fiyatlarını tekrar eski ışıltısına kavuşturabilir" dedi.

Altın fiyatları dün yüzde 3,3 gerileyerek Eylül 2013'ten bu yana en sert düşüşü kaydetti. Fiyatlar bir yandan Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) varlık alımlarını sonlandırabileceği iddiaları, bir yandan da Fed yetkililerinden gelen faiz artırımı mesajlarıyla sert satış yedi.

Özellikle yakalaşan ABD seçimlerinin yarattığı belirsizliğin etkisiyle önümüzdeki dönemde altın fiyatlarındaki oynaklığın devam etmesi bekleniyor. 

EN İYİ 7 TAHMİNCİYE GÖRE DOLAR YIL SONUNDA KAÇ OLUR?