PİYASALAR

Günün şirket haberleri

İş Bankası'nın Şişecam'da hisse alımı, Anel Elektrik'te hisse satımı ve diğer önemli şirket haberleri...

ZORLU ENERJİ

EPDK Zorlu Enerji'nin Kızıldere JES için yaptığı başvuruyu kabul etti. 

Şirketin KAP açıklamasında şu detaylar verildi:

08.06.2016 tarihli özel durum açıklamamıza istinaden, Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı Zorlu Doğal Elektrik Üretim AŞ'nin devam etmekte olan Kızıldere III JES yatırımının mevcut üretim lisansında yer alan 95,2 MW kurulu gücün 69,8 MW kurulu gücünde ikinci bir ünite eklenerek toplamda 165 MW olarak tadil edilmesi için yaptığı başvuru EPDK tarafından uygun bulunmuştur.

TÜRK TELEKOM

Avrupa Kalkınma ve Yeniden İnşa Bankası (EBRD), yeni yüksek teknolojiye sahip fiber optik deniz altı kablo iletişim sistemi yatırımının finansmanı için Türk Telekom Group'a 50 milyon dolar kredi sağlayacağını açıkladı.

İŞ BANKASI

20.09.2016 tarihinde Şişe Cam payları ile ilgili olarak 3,28-3,29 TL fiyat aralığından 364.619 adet alış işlemi Ortaklıkça gerçekleştirildi. Bu işlemle birlikte Şişecam sermayesindeki banka payı 20.09.2016 tarihi itibariyle yüzde 65,81 seviyesine ulaştı.

ANEL ELEKTRİK

11.08.2016 tarihinde yapılan açıklama ile şirket aktifinde bulunan Anel Telekomünikasyon Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret (ANELT) hisselerinin tamamının, Acredo Technology BV'ye satışı konusunda alıcı taraf ile devam eden müzakerelerin olumlu şekilde sonuçlandığı, 14.01.2016 tarihli hisse devir sözleşmesi hükümleri üzerinde yapılacak güncellemeler ve bu kapsamda yerine getirilmesi gereken şartlar konusunda mutabık kalındığı ve bu kapsamda, 20 Eylül 2016 ya kadar hisse devir sözleşmesinde öngörülen şartları yerine getirmek suretiyle, hisse devir sözleşmesinin imzalanmasının planlandığı bildirilmişti. Acredo Technology BV'nin talebi üzerine, söz konusu sürenin taraflarca varılan mutabakat ile 20 Ekim 2016 olarak belirlenmesine karar verildi. 

POLİMEKS İNŞAAT

Ekonomi Bakanlığı tarafından 1 şirkete "dış ticaret sermaye şirketi" statüsü verildi.

Bakanlığın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Polimeks İnşaat Taahhüt ve Sanayi Ticaret AŞ, "dış ticaret sermaye şirketi" statüsü verilen şirketlerin bulunduğu listede yer aldı.