PİYASALAR

Fed raporuna göre, ABD ekonomisi ılımlı büyüdü

Fed raporuna göre, güçlü iş gücü piyasasının ücretlere çok da fazla baskı yaratamaması nedeniyle ABD ekonomisi Temmuz'da ve Ağustos'ta ılımlı büyüdü

Fed raporuna göre, güçlü iş gücü piyasasının ücretlere çok da fazla baskı yaratamaması nedeniyle ABD ekonomisi Temmuz'da ve Ağustos'ta ılımlı büyüdü.

FOMC kararlarından 2 hafta önce yayınlanan ve 12 Fed bölgesinin ekonomi ile ilgili görüşlerini içeren Bej Kitap yayınlandı.

Fed tarafından yayımlanan Bej Kitap'a göre, "Önümüzdeki aylar için maaş artış beklentisi ılımlı." Ancak, istihdam piyasası birçok bölgede sıkı olsa da tüketici harcamaları bir önceki rapora göre çok da değişmedi.

Raporda, birçok bölgede satış ve inşaat faaliyetlerindeki ilerlemenin de Kasım seçimlerinin yarattığı belirsizlik yüzünden sınırlı kaldığı belirtildi.

Bej Kitap merakle Fed'in ne zaman faiz artıracağını bekleyen yatırımcılar için sinyal olabilecek önemli açıklamalardan biriydi.

ABD'de dün açıklanan hizmet sektörü aktivite verileri 51,4'e gerileyerek son altı buçuk yılın en zayıf seviyesine düşerken, Fed'in bu ay faizleri artıracağı beklentilerinde de düşüşe yol açmıştı.

San Francisco Fed Başkanı John Williams'ın faiz artışlarının "ABD tarihinin en yavaş temposunda" gerçekleşmesini beklediği açıklaması da piyasalardaki rahatlamaya katkı yapmı, ancak Williams Eylül'de faiz artış ihtimalinin hâlâ masada olduğunu söylemişti.