PİYASALAR

Günün şirket haberleri

Sabancı Holding ve Erdemir'in finansal sonuçları, Başkent Elektrik'in tahvil ihracı ve günün diğer önemli şirket haberleri

FENERBAHÇE 

Fenerbahçe Yönetimi Portekizli teknik adam Vitor Pereira'nın görevine son verdi.

SABANCI HOLDİNG

Sabancı Holding'in ikinci çeyrekte net karı 712.13 milyon TL ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttı.

Şirketin ikinci çeyrek hasılatı 3.3 milyar lira oldu, finans sektörü hasılatı ise 5.6 milyar TL oldu.

Şirketin bu sabah KAP'a yaptığı açıklamada faaliyet raporuna göre Holding'in 6 aylık ana ortaklığa düşen net dönem karı ise 1.35 milyar lira ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artış gösterdi.

Şirketin toplam gelirleri 17.17 milyar lira ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 arttı.

Bilançosunu bugün açıklayan Sabancı Holding, yıl sonu kombine ve banka dışı faiz, amortisman, vergi öncesi kâr (FAVÖK) büyüme beklentisini değiştirmedi. Şirket enerji grubu satış büyüme beklentisini düşürürken, kârlılık beklentisini yükseltti.

Sabancı Holding'in KAP'a yaptığı açıklamaya göre yıl sonu kombine satış hasılatı büyüme beklentisi yüzde 10-15 aralığında, Holding'in banka dışı FAVÖK büyüme beklentisi de yüzde 20-30 aralığında tutuldu. Holding bir önceki yıl sonu beklentilerini 29 Şubat'ta açıklamıştı.

Holding'in enerji grubu satış büyüme beklentisi, kârlılığı yüksek müşterilere odaklanma stratejisi doğrultusunda yüzde 10-15 aralığından yüzde 5-10 aralığına düşürdü. Enerji Grubu FAVÖK büyüme beklentisi ise yüzde 40-50 aralığından yüzde 45-55 aralığına revize edildi.

ERDEMİR

Çelik üreticisi Erdemir'in ikinci çeyrek net kârı geçen yıla kıyasla yüzde 28 düşüşle 318 milyon liraya geriledi.

Şirketin KAP'a açıkladığı Nisan-Haziran bilançosuna göre satışlar ise yüzde 15.8 düşüşle 2.67 milyar lira oldu.

BAŞKENT ELEKTRİK

Başkent Elektrik Dağıtım nitelikli yatırımcıya yönelik orta vadeli TÜFE'ye endeksli tahvil ihracına için talep toplayacak.

Şirketin KAP'a yaptığı açıklamaya göre 200 milyon lira nominal tutarlı 1092 gün vadeli değişken faizli tahvil için 11-12 Ağustos'ta talep toplanacak.

FİBABANKA

Fibabanka, 2016 yılı Haziran sonu itibarıyla, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 artışla vergi öncesi kârını 67.4 milyon liraya yükseltti. Bunun sonucunda Bankanın net kârı 48.9 milyon TL olarak gerçekleşti.

Fibabanka'nın 2015 yılı Haziran sonu itibarıyla 6.8 milyar lira olan toplam kredileri, yüzde 46 artışla, 2016 yılı Haziran sonunda 10.0 milyar liraya ulaşırken, kredilerin aktif toplamı içindeki payı yüzde 78 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde müşteri mevduatı toplam pasiflerin yüzde 59'unu oluşturarak 7.6 milyar liraya yükseldi.

GÜBRE FABRİKALARI

Gübre Fabrikaları'na Mersin Gümrük Müdürlüğü tarafından verilen para cezası iptal edildi.

BURGAN BANK

Burgan Bank; HSBC, Commerzbank, Mashreqbank ve Arab Banking Cooperation liderliğinde, reel sektörün dış ticaret finansmanında kullanılmak üzere, ABD doları ve Euro cinsinden toplam 150 milyon ABD doları tutarında sendikasyon kredisine imza attı. Burgan Bank’ın 13 banka ile imzaladığı sendikasyon kredisi; 87 milyon ABD Doları ve 57 milyon Euro olmak üzere 2 dilimde, 364 günlük ve 367 günlük vadeye sahip.