PİYASALAR

Fitch'in metot değişikliği ile Türk bankalarının notları düştü

Fitch, ülke notu kriter değişikliğinin ardından 15 Türk bankasına ilişkin aldığı kararları açıkladı

'Ülke Kredi Notu Kriterleri'nde yapılan revizyonaa bağlı olarak Türkiye'nin uzun vadeli TL cinsinden kredi notunu 'BBB'den 'BBB-'ye düşüren Fitch Ratings, 15 Türk bankası ve iki bankanın leasing iştirakinin uzun vadeli TL cinsi kredi notlarını düşürdüğünü ve kısa vadeli TL cinsi notlarını teyit ettiğini açıkladı.

Fitch'in kriter değişikliği Türkiye dahil olmak 23 ülke notunda indirime neden olmuştu.

Fitch'ten yapılan açıklamaya göre; Ziraat Bankasi, Turkiye Halk Bankası, Turkiye Vakıflar Bankasi, Türkiye Kalkinma Bankasi, Türkiye Sınai Kalkınma Bankasi (TSKB), Turkiye Ihracat Kredi Bankasi (Turk Eximbank)) ve Takasbank'ın uzun vadeli TL cinsi IDR'ları ülke notundaki değişikliği takiben BBB'den BBB-'ye indirildi.

Bankaların kısa vadeli TL cinsi IDR'ları 'F3' olarak teyit edildi.

ICBC Turkey, Kuveyt Turk, Turkiye Finans, Burgan Bank, ING Bank, Finansbank Alternatifbank (ABank) ve Turk Ekonomi Bankası'nın (TEB) uzun vadeli TL cinsi IDR'ları BBB+'den BBB'ye indirildi.

Finans Finansal Kiralama (Finans Leasing) ve Alternatif Finansal Kiralama'nın (ALease), uzun vadeli TL cinsi notları ise BBB+'den BBB'ye indirildi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN NOTU DA DÜŞTÜ

Fitch, İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin uzun vadeli TL cinsinden kredi notunu 'BBB'den 'BBB-'ye düşürdü. Görünümü durağan olarak bildirdi.