PİYASALAR

Avrupa hisseleri referandumla kazançlarını beşinci güne taşıdı

Avrupa hisse senetleri, İngiltere'nin Avrupa Birliği'ndeki kaderini belirleyecek referandumun başlamasıyla, kazançlarını beşinci güne taşıdı

Avrupa hisse senetleri, İngiltere'nin Avrupa Birliği'ndeki kaderini belirleyecek referandumun başlamasıyla, kazançlarını beşinci güne taşıdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, son yapılan anketlerin bu sefer de İngiltere'nin AB'de kalacağı yönünde gelmesinin ardından, Londra'da yüzde 1.5 yükseldi. Bahis bürosu Paddy Power Betfair Plc. dün yaptığı açıklamada, "Kal" yönündeki oranların 1/12 yani yüzde 92'lik bir olasılıkta olduğunu açıkladı.

Stoxx 600 Endeksi'ndeki tüm sektör grupları yükseldi. Avrupa endeksi 2011'den beri en iyi haftasına yöneldi. İngiltere endeksi FTSE 100 yüzde 1.2 yükseldi. Oy kullanma alanları TSİ 09:00'da açıldı ve 00:00'da kapanacak. İlk sonuçların gece yarısından sorna gelmesi beklenirken, son sonuçların Cuma sabah 09:00'da gelmesi bekleniyor.

Kopenhag'da SEB AB çapraz varlık strateji müdürü Thomas Thygesen, "Paranın bir kısmı piyasalara geri dönüyor. Ben sonuçlar gelene kadar beklemeyi tercih ederdim." dedi ve "Olay sonucun nasıl algılanacağı ve büyük hisse sahiplerinin nasıl davranacağı olacak. Kötü haberlerin gelmemesi bile risk rallisi başlatabilir ve piyasalar da bu beklentiyle yükseliyor. Yarından önce hiçbir seçeneği gözden çıkaramazsınız." diye konuştu.