PİYASALAR

ABD hisseleri yenilenen küresel endişelerle sert düştü

ABD hisse senetleri dünkü rallinin ardından, küresel büyüme üzerindeki şüphelerin yenilenmesiyle düştü. Dow Jones 230 puandan fazla geriledi

ABD hisse senetleri dünkü rallinin ardından, küresel büyüme üzerindeki şüphelerin yenilenmesiyle düştü. Standard & Poor's 500 Endeksi'nde altı haftanın en sert satışları gerçekleşti.

Dow Jones Sanayi Endeksi 230 puandan fazla düşerek en kötü seviyesine gelirken, S&P 500, yatırımcıların güvenli liman talepleri doğrultusunda tahvil getirilerinin düşmesiyle, Şubat ayından beri en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

S&P 500 Endeksi, bugün New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 1.2 düşerek 2,041.97 seviyesine geriledi. Endeks son üç gündür yüzde 1'lik kayıp ve kazançların arasında gidip geliyor.

Federated Investors kıdemli portföy yöneticisi Don Ellenberger, "Hisse senetleri, Avrupa bankacılık hisse senetlerinin düşmesiyle birlikte biraz düştü. Bu yüzden riskli alımlar biraz azaldı." dedi ve "Piyasalar kazançlara odaklanmış durumda ve piyasalarda çok fazla olumsuz beklenti var. Bunu da hisse senetleri fonlarındaki para çıkışına bakarak görebilirsiniz." diyerek görüş bildirdi.

Hisse senetleri, tarihin yıla en kötü başlangıcından gelen kayıplarını, geçtiğimiz ay beş haftalık ralliyle silmesinin ardından, fazla ilerleme gösteremedi. Merkez bankası politikalarının küresel büyümedeki sorunları savuşturmada yetersiz kalacağı endişeleriyle, S&P 500 16 Mart'taki Fed toplantısından beri 35 puanlık aralıkta işlem gördü ve son üç haftadır da 2,050 seviyesinin yüzde 1'lik dilimi içinde kaldı.